Primul american ucis de rusi in Ucraina. El era jurnalist la prestigiosul The New York Times

TRIMITE PRIETENILOR

Un jurnalist american a fost ucis si un altul ranit de gloante, duminica, la Irpin, la marginea de nord-vest a Kievului, unde fortele ucrainene lupta impotriva celor ruse, au anuntat surse concordante, relateaza AFP.

Cei doi barbati au fost loviti in timp ce circulau in masina cu un civil ucrainean, de asemenea ranit, a declarat pentru AFP Danylo Shapovalov, medic angajat de fortele ucrainene si care a preluat victimele.

Autoritatile ucrainene i-au acuzat imediat pe inamicii rusi ca i-au impuscat pe jurnalisti, dar originea impuscaturilor nu a fost stabilita deocamdata.

Jurnalistii AFP care s-au aflat duminica in aceasta zona au auzit focuri de artilerie si de arme mai mici.

Un jurnalist AFP a vazut cadavrul colegului sau ucis, care avea asupra lui actele de identitate, intre care si acreditarea de la New York Times.

Este vorba de jurnalistul Brent Renaud, in varsta de 50 de ani, fotograf, a precizat ziarul american intr-un comunicat. El a lucrat pentru The New York Times in trecut, dar nu lucra pentru aceasta publicatie in Ucraina, potrivit comunicatului.

„Brent Renaud, un regizor si jurnalist american premiat, a fost ucis duminica in Ucraina, in timp ce realiza un reportaj intr-o suburbie a capitalei Kiev, potrivit Ministerului ucrainean de Interne.

Dl Renaud, in varsta de 50 de ani, lucrase in trecut pentru mai multe organizatii americane de stiri si media, inclusiv HBO, NBC si The New York Times”, a mentionat NYT.

Este primul jurnalist strain care a murit de la inceputul invaziei ruse in Ucraina, pe 24 februarie. Celalalt jurnalist american, usor ranit, a facut o declaratie intr-un videoclip postat pe retelele de socializare.

„Treceam peste unul dintre primele poduri din Irpin, mergand sa filmam plecarea altor refugiati, si ne-am urcat intr-o masina, cineva s-a oferit sa ne duca la celalalt pod si am trecut un punct de control, iar ei au inceput sa traga in noi. Asa ca soferul s-a intors, iar ei au continuat sa traga. Eram doi. Prietenul meu se numeste Brent Renaud, iar el a fost impuscat”, a spus Juan Arredondo, citat de BBC.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.