Protestele minerilor iau amploare. Florin Cîţu, tranşant: “Nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, să se se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu şi al altor socialişti”

TRIMITE PRIETENILOR

Minerii de la minele Lonea şi Livezeni protestează în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara, cerându-și drepturile restante. Cei aproximativ 60 de mineri blocați în mina Lupeni amenință cu greva foamei.

UPDATE. Minerii care protestează la mina Lupeni ameniță că vor veni la București.

Sute de mineri protestează în faţa Complexului Energetic Hunedoara! În subteranul Minei Lupeni sunt blocați 60 de mineri care amenință cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

Minerii își cer drepturile restante, adică salariile și tichetele de masă restante de 10 luni, decontarea transportului restant de 11 luni şi decontarea încălzirii. Câteva zeci de energeticieni s-au adunat şi ei în faţa Termocentralei Mintia, care este oprită de vineri, din lipsă de cărbune.

Sute de mineri protestează în faţa Complexului Energetic Hunedoara. Aceștia scandează  mesaje precum:  ”Demisia”, ”Hoţii”, ”Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”, ”Nu cedăm”, ”Azi în Hunedoara, mâine în toată ţara”, ”Banii mei munciţi cu greu, n-am văzut măcar un leu”.

Reprezentanții minerilor din Valea Jiului au programate luni  întâlniri cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi cu ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ministrul Energiei susține că este nevoie de „o soluţie pe termen lung” pentru Complexul Energetic Hunedoara. De asemenea, acesta susține că minerii îşi vor primi salariile restante „mai devreme de 26 februarie”.

Diana Şoşoacă: „Minerii stau printre șobolani, mănâncă lângă ei, sunt niște șobolani imenși”

Senatoarea a venit cu detalii incendiare despre evenimentele petrecute în Valea Jiului. Fosta senatoare AUR a dezvăluit de ce nu a fost lăsat să intre în Mina Lupeni. Avocata a menţionat şi condițiile în care lucrează minerii de la Lupeni și a comparat situația cu modul în care sunt trataţi minerii din străinătate, potrivit romaniatv.net.

„Să vă spun ceea ce nu știți și ceea ce nu s-a văzut că de aceea nici nu m-au lăsat să intru în subteran. Cred că azi-noapte am vorbit până la cinci dimineața cu soții de mineri, cu copii de mineri, cu mame de mineri care plângeau la telefon. Minerii, când coboară în subteran, nu știu dacă știți dar ei stau printre șobolani, mănâncă lângă șobolani, iau boli de la șobolani, sunt niște șobolani imenși. Toate acele caverne stau pe niște piloni de lemn, nu de oțel, că nici oțel nu mai avem” , a precizat avocata.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.