Raed Arafat a anunțat cât timp va dura imunitatea împotriva virusului, după efectuarea vaccinului

TRIMITE PRIETENILOR

La aproape o lună de la sosirea primelor doze de vaccin anti-COVID în țară, mai mulți dintre români deja s-au vaccinat cu doza, însă totodată mulți încă mai așteptă până când vor lua această decizie! Raed Arafat a anunțat cât timp va dura imunitatea împotriva COVID-19, după efectuarea vaccinului!

Dacă timp de aproape un an ne-am luptat cu COVID-19, iată că la finalul lunii decembrie au ajuns în țara noastră primele doze de vaccin, iar în aceste momente mai multe persoane deja s-au imunizat împotriva coronavirusului, însă mulți consideră că ar trebui să mai aștepte până când vor lua această decizie!

Cât timp durează imunitatea la vaccinul împotriva COVID-19!

Raed Arafat a anunțat că odată primită doza de vaccin, aceasta poate imuniza organismul pentru o perioadă de cel puțin 7-8 luni, iar aceasta poate ajunge chiar și până la 3 ani de zile! Până în acest moment, Șeful pentru Situații de Urgență a declarat că nu a observat la nimeni o scădere a imunității, după ce s-au vaccinat cu serul împotriva COVID-19!

„La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm acum, cu cât trece timpul, că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar.”, a spus Raed Arafat!

A ajuns în țară și cea de-a cincea tranșă de vaccin anti-COVID de la Pfizer

Ieri, o aeronavă a ajuns pe Aeroportul Otopeni, Timișoara și Cluj având la bord 87.750 de noi de vaccin de la Pfizer care urmează să fie transportat în mai multe centre de vaccinare, urmând ca ulterior să fie vaccinați cei care se încadrează în cea de-a doua etapă de vaccinare!

După ce aceasta se va finaliza, va urma pe listă populația generală, care se vor putea programa pentru doza de imunizare împotriva COVID-19 și prin platforma informatică.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.