RAED ARAFAT, ANUNȚ DE ULTIM MOMENT DESPRE SĂRBĂTORILE DE IARNĂ. „ȘTIU CĂ NU TOȚI VOR FI DE ACORD CU CE SPUN ACUM”

TRIMITE PRIETENILOR

În contextul epidemiologic, Raed Arafat a făcut precizări de ultim moment cu privire la modul în care se vor desfășura

Sărbătorile de Iarnă din acest an. Mai mult, șeful DSU a răspuns la întrebarea de pe buzele tuturor românilor: vom putea sau nu să avem parte de petreceri normale, ca în alți ani?

Raed Arafat a declarat că este mult prea devreme pentru a se pronunța în privința Sărbătorilor de Iarnă. Cu toate acestea, șeful DSU susține că nimic nu va fi la fel ca în alți ani, în ceea ce privește petrecerile și organizarea unor astfel de evenimente.

Mai mult, Raed Arafat a punctat faptul că trebuie analizată îndeaproape situația epidemiologică de la noi din țară, iar măsurile trebuie să fie luate în conformitate cu situația în care ne vom afla, la momentul respectiv.

„Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie – care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în

Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelion și care vor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion. 

Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019

– nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice”, a declarat recent Raed Arafat, potrivit DC News.

Raed Arafat a declarat că nu este cazul să ne planificăm Revelionul

Șeful DSU a vorbit despre faptul că este încă devreme pentru români să-și planifice petrecerile de Crăciun și Revelion.

„Îmi pare rău, știu că nu toți vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizează excursii în exterior, dar uitați-vă și acum. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea. 

Dacă n-aș zice asta ar însemna că induc oamenii în eroare, pentru că posibilitatea să fie măsuri serioase luate la momentul respectiv există și atunci va trebui să urmărim evoluția epidemiologică. Dacă vedem că totul merge în jos și totul e perfect – ceea ce mă îndoiesc să fie așa – atunci, OK.

Dar dacă vedem că cifrele în Europa sunt ridicate, vedem că sunt situații serioase, că țările europene iau măsuri serioase – și sunt măsuri serioase care se iau, sunt țări care au început să ia măsuri de lockdown total. E discutabil, dar se iau astfel de măsuri!”, a completat el. scrie cancan.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.