Raed Arafat, reguli pentru angajati de luni: “Daca e o institutie cu peste 50 de angajati, sa imparta oamenii in 2 grupe. E o obligatie legala.”

TRIMITE PRIETENILOR

Raed Arafat, Secretarul de stat din MAI, a mentionat modul in care trebuie aplicata prevederea care ii obliga pe angajatori sa decaleze programul angajatilor, incepand de luni, 9 noiembrie 2020.

”Daca e o institutie cu peste 50 de angajati, sa imparta oamenii in 2 grupe. E o obligatie legala. Ca sa decalam programul, ne intereseaza cei care vin cu mijloacele de transport in comun. Cei care vin pe cont propriu, ii lasam deoparte. Cei care vin cu transportul in comun se vor imparti.

Un grup care incepe la 8, de exemplu, urmatorul grup minimum o ora decalare, ca sa plece mai tarziu de acasa. Acest lucru va duce la reducerea numarului de oameni prezenti in mijloacele de transport.

Angajatorii trebuie sa faca aceasta analiza si sa imparta oamenii in 2 grupe. Depinde de natura institutiei si a tipului de activitate, dar trebuie sa existe minimum o ora la venire si la plecare”, a declarat Arafat, la Digi 24.

Daca angajatul declara ca vine cu autoturismul personal, el trebuie sa fie scos din organizarea grupului, a mai spus seful DSU.

Potrivit lsecretarului de Stat, ”e normal sa reducem impactul pe transportul in comun”.

”Autoritatile locale pot sa suplimenteze transportul in comun, acolo unde e cazul”, a a mai spus Arafat.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.