România trimite Ucrainei materiale destinate populaţiei civile. Oare chiar nu vad saracia crunta de la noi?

TRIMITE PRIETENILOR

România trimite Ucrainei 15.000 de pachete cu analgezice, antiinflamatoare și antibiotice, precum și 840 de litri de dezinfectant pentru mâini, într-o campanie europeană de ajutorare la care contribuie încă alte patru state UE.

Comisia Europeană colaborează cu cinci state membre ale UE pentru coordonarea furnizării de materiale esenţiale populaţiei civile ucrainene, precum materiale medicale, corturi de campanie ori saci de dormit, în contextul ameninţării unei escaladări a conflictului cu Rusia.

Ucraina a solicitat acest ajutor de urgenţă Comisiei Europene, care prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE este în curs de preluare a acestor materiale din Austria, Franţa, Irlanda, România şi Slovenia.

Conform unui comunicat al Comisiei, asistenţa oferită Ucrainei include:

Austria: 50.000 l de dezinfectant pentru mâini, 9.000 l de dezinfectant pentru suprafeţe, 50.000 de ochelari de protecţie, 50.000 de măşti de protecţie şi 20.000 de mănuşi nesterile.

Franţa: 15 corturi, 300 de corturi de familie, 1.500 de pânze pentru acoperirea solului, 2.100 de pături şi 300 de saci de dormit, 500 de truse de igienă, 25 de latrine uscate, 3.000 de mănuşi chimice, biologice, radiologice şi nucleare (CBRN), 10.000 de mănuşi de vinil, 50.000 de măşti chirurgicale, 36 de cutii de medicamente, fiecare având capacitatea de a trata sute de pacienţi, precum şi un post medical avansat capabil să trateze 500 de răniţi.

Irlanda: 10.000 de costume de protecţie, 50.000 de măşti chirurgicale, 2.583 l de dezinfectant pentru mâini.

România: 5.000 de pachete de analgezice, 5.000 de pachete de antiinflamatoare, 5.000 de pachete de antibiotice şi 840 l de dezinfectant pentru mâini;

Slovenia: 1.000.000 de măşti de unică folosinţă nemedicale, 125.000 de perechi de mănuşi de latex, 125.000 de perechi de mănuşi de nitril, 200 de perechi de cizme de cauciuc şi 10 generatoare diesel (6 kW).

Comisia Europeană așteaptă ca și alte state să trimită ajutoare

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a declarat: “UE este pe deplin solidară cu populaţia ucraineană, inclusiv prin sprijin concret. De îndată ce Ucraina ne-a solicitat asistenţă, am depus eforturi neîntârziate pentru a ajuta autorităţile. Va ajunge foarte curând la destinaţie asistenţa imediată în materie de protecţie civilă. Slovenia, România, Franţa, Irlanda şi Austria au făcut primele oferte şi mă aştept ca şi alte state membre ale UE să ofere asistenţă suplimentară în zilele următoare″.

Executivul comunitar aşteaptă ca şi alte state membre să trimită mai multe ajutoare în zilele următoare ″pentru a sprijini eforturile de pregătire a Ucrainei pentru toate scenariile posibile″⁣.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.