Romanii cred ca doar ei au restrictii. Restricții în Franța, din cauza virusului: 46 de milioane de oameni nu vor mai avea voie să iasă din case între orele 21.00 și 06.00

TRIMITE PRIETENILOR

În contextul creșterii numărului de noi cazuri de Covid-19, autoritățile franceze extind interdicția de a ieși din case pentru o mare parte a teritoriului și va viza 46 de milioane de locuitori. Este vorba despre limitarea accesului în spațiile publice.

Franța, noi măsuri pentru stoparea epidemiei de Covid-19

Premierul Jean Castex a anunțat, joi, interdicția de a ieși din case impusă cetățenilor francezi în principalele orașe va fi extinsă.

Măsura a intrat în vigoare de sâmbătă.

Astfel,  46 de milioane de locuitori, respectiv doi francezi din trei, nu vor mai putea ieși din case între orele 21,00 și 06,00 doar dacă există un caz excepțional.

“Săptămânile care vor veni vor fi dure”, a avertizat șeful guvernului.

Franța extinde starea de urgență la mai mult de 30 de departamente

Până în prezent, nouă metropole sunt deja supuse unor blocaje de noapte între orele 21:00 și 06:00, de sâmbătă, fiind vorba de Paris, Lille, Lyon, Marsilia, Rouen, Grenoble, Saint-Étienne, Montpellier și Toulouse.

Un fenomen notabil este faptul că orașele mici sau chiar zonele rurale slab populate sunt acum afectate, deși până acum au fost destul de protejate. Aceasta ar fi o consecință în special a schimburilor cu metropole în care sunt adunați elevii care se întorc la părinți în weekend.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat că oamenii trebuie să rămână în interior între orele 21:00 – 06:00 în Paris și alte opt regiuni pentru a controla răspândirea rapidă a noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 în țară.

De asemenea, a fost declarată o stare de urgență sanitară.

”Carantina va dura patru săptămâni și vom merge la Parlament pentru a o prelungi până la 1 decembrie. Șase săptămâni este timpul care ni se pare util”, a spus șeful statului.

Bilanțul Covid-19 în Franța

De la debutul pandemiei de coronavirus, autoritățile de la Paris au raportat peste 950 de mii de cazuri de infectare, dintre care aproape 110 mii de oameni s-au vindecat și au fost externați. Totodată, în Franța au fost înregistrare peste 34.000 de decese cauzare de SARS-CoV-2, potrivit worldometers.info.

În acest moment pe teritoriul Franței sutn active peste 815 mii de cazuri de Covid-19, 2.248 dintre acestea fiind grave.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.