Nu ati crede ca niste bucatele de dovlecel, prajite si “inmuiate” in maioneza, se pot transforma intr-o salata atat de gustoasa. Cea mai gustoasa salata de dovlecei cu maioneza
entru mine și familia mea, salata de dovlecei a devenit poate cel mai râvnit fel de mâncare . Salata de dovlecei – De ce?Pentru că este gustoasă, sănătoasă și deloc pretențioasă. În plus, oricine va gusta din ea, cu siguranță va fi încântat. Este mult mai gustoasă decât salata de vinete…
Oricine va gusta din ea, cu siguranta va fi incantat. Uite de ce ai nevoie!
Salata de dovlecei – Ingrediente: 3 catei de usturoi, apa, un galbenus de ou, 250 ml ulei, doua linguri de mustar, 3 dovlecei mari, sare dupa gust, 140 g iaurt gras
Preparare:
– Curăță dovleceii de coajă, taie-i în două, scobește-i de semințe, apoi dă-i pe răzătoarea mare. Pune apa, cu sare, pe foc, într-o oală încăpătoare. Când începe să fiarbă, pune dovleceii dați pe răzătoare. Lasă la foc mediu, până când sunt fierți.
– Odată fierți, pune-i în strecurătoare, pune-i sub un jet de apă rece și lasă-i ă se scurgă de apă. Acum prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei. Curăță usturoiul și pisează-l! Amestecă dovlecelul scurs cu maioneză și iaurt, condimentează cu sare după gust, adaugă usturoiul și amestecă bine.
Delicios la maxim, fara nici o exagerare!
Noi am savurat-o intinsa pe paine cu ou . Si o tura pe paine cu iaurt
Sfat: puteti inlocui galbenusul crud de la maioneza cu un galbenus fiert.