Secvente uimitoare surprinse zilele trecute pe un lac din Banat, unde apa albastra si cristalina s-a facut rosie.

TRIMITE PRIETENILOR

Este vorba despre un fenomen natural pe care specialistii il numesc „inflorirea apei” si care a avut loc in lacul de acumulare de la Poiana Marului.

„Fenomenul de „inflorirea apei” este unul natural si se datoreaza unei densitati mari a speciei de cianoficee, „Planktothrix rubescens”, niste alge microscopice, inrudite cu bacteriile si raspandite in ape dulci, in balti si in locuri umede. Ea apare ca urmare a intensitatii luminii si a concentratiilor ridicate de nutrienti impreuna cu temperaturile ridicate, ce favorizeaza dezvoltarea acestei specii. Se manifesta ca o pelicula rosie care se poate deplasa si poate lua forme diferite„, transmit specialistii de la Apele Romane Banat.

Specialistii au prelevat probe din apa si au facut analizele necesare, care au aratat ca acest fenomen nu afecteaza pestii care traiesc in apa lacului.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.