Șeful Carrefour îi face zgârciți pe consumatorii români. „Clienții caută produsele cu cele mai mici prețuri. Nu mai cumpără vită sau pește, ci aleg cea mai ieftină carne de porc”

TRIMITE PRIETENILOR

Din cauza inflaţiei, consumatorii devin tot mai zgârciţi. O spune chiar șeful lanțului de magazine Carrefour, Alexandre Bompard. Clienții au renunţat la peşte şi la mâncarea organică și cumpără în schimb carne mai ieftină: nu mai cumpără vită, ci cea mai ieftină carne de porc, ca să facă economie.

Directorul companiei franceze spune că dincolo de calculele experților, efectele inflației se văd în coșurile de cumpărături. Companiile din industria alimentară au început campanii de îngheţare a preţurilor la o serie de produse folosite zilnic, ca să nu dea faliment.

Dezbaterile economiştilor privind momentul în care inflaţia va atinge nivelul de vârf sunt zadarnice, ceea ce contează fiind noua abordare austeră a consumatorilor privind cumpărăturile, susţine directorul general al companiei franceze.

„Fac alegeri în favoarea celor mai scăzute preţuri, nu cumpără vită ci cea mai ieftină carne de porc, nu cumpără peşte sau mâncarea organică. Acest fenomen este actual, este profund şi s-a extins în ultimele săptămâni”, a declarat Bompard la o masă rotundă cu Medef, cea mai mare federaţie patronală din Franţa, pentru realitatea.net.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.