Semne prin care putem recunoaste emotiile celorlalti

TRIMITE PRIETENILOR

 

Tristetea

Un semn foarte puternic si de incredere este unghiul cu varful in sus dintre coluturile interioare ale sprancenelor. Este de incredre pentru ca putini oameni pot realiza in mod voluntar aceasta miscare, deci reproducerea deliberate este foarte rara. Chiar si cand oamenii incearca sa nu nu arate ce simt, sparncenele pozitionate oblic, vor lasa adesea sa transpara tristetea. La cei mai multi oameni va aparea un rid vertical intre sprancene, asa cum apare si cand sprancenele sunt ridicate si apropiate. La alte persoane, acel rid este permanent acolo si, in acest caz, ridul se va adanci si va fi scos in evidenta atunci cand colturile interioare ale sprancenelor sunt trase impreuna in sus.

Tristetea se manifesta prin semnale mai subtile, prima problema care se ridica fiind aceea ca expresia reprezinta un semn de tristete incipienta, de tristete usoara ori o anticipare a dezamagirii. Uneori poti sa iti dai seama despre ce este vorba in functie de momentul in care apare expresia. Daca aceasta se iveste pe chip chiar la inceputul unei conversatii, e putin probabil sa fie doar un inceput de tristete, ci mai degraba o tristete anticipativa, o tristete reactivate dintr-o amintire sau dintr-un eveniment anterior. Daca apare in timpul conversatiei, ar putea fi un inceput de tristete sau un semn de tristete mai intensa, dar controlata. Depinde de subiectul pe care tu si persoana respective il discutati.

In anumite situatii, cu anumite persoane, simpla recunoastere a parerii de rau ca trebuie sa-i dezamagesti poate fi de mare folos. Dar pe unii oameni ii poate enerva sau umili, asa ca este mai bine sa nu spui nimic.

Frica

In mod normal , pleoapele superioare sunt ridicate, iar cele inferioare sunt tensionate, insotite de spranceana “fricii”. Este importanta diferenta dintre frica si surpriza, deoarece ele sunt frecvent confundate.

Dezgustul si dispretul

Dezgustul nu apare ca o emotie distincta pana la patru ani. Exista antipatie, respingere a lucrurilor care au un gust neplacut, dar nu exista dezgust. Primul semnal este cel al nasului incretit, care surprinde cel mai subtil semn de acest gen. cand expresia este la nivel maxim de intensitate, sprancenele sunt trase in jos, facandu-i pe unii oameni sa creada ca este vorba de furie. Dar pleoapele superioare nu sunt ridicare iar sprancenele nu sunt impreunate.

Emotiile placute

Inca nu se stie foarte mult despre majoritatea emotiilor placute, deoarece toate ceretarile s-au concentrate asupra celor neplacute.

A admira anumite persoane sau a le gasi charismatice, genereaza sentimente inrudite cu mirarea, nsa admiratia nu genereaza aceleasi senzatii interne precum sentimentul de mirare- pielea de gaina, chimbarile respiratiei sau suspinele. Extazul sau beatitudinea este o experienta imposibil sa experimentat in cantitati mici.

 


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana