Semnificația numărului FIAREI!

TRIMITE PRIETENILOR

Este poate cel mai cunoscut si cel mai temut numar. 666, fiind pomenit in Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul ca fiind numarul fiarei.
De sute si sute de ani, numarul sase sute saizeci si sase, asa este pomenit in Biblie, unde cifrele sunt scrise cu litere, face subiectul blestemelor si afurisitelor, dar si al temerilor de sfarsitul lumii si de venirea raului atotstapanitor.

GHICI GHICITOAREA MEA

“Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apocalipsa 13, 18). Acesta este citatul biblic in care este numit clar numarul care da cele mai multe emotii oamenilor in ultimele doua milenii.

Ei bine, citatul-ghicitoare se refera la faptul ca numerelor, in limba aramaica, le corespund litere, iar cuvintele au, la randul lor, semnificatie numerica. Prin inlocuire, numarul 666 ii corespunde numele Nero Kesar, cu referire directa la imparatul care a facut mult rau crestinilor, aruncandu-i fiarelor salbatice in sangeroase spectacolor in Colosseum.

NUMEROLOGIE BIBLICA

Numerele pana la 10 au o simbolistica a lor recunoscuta de crestini, de numerologi, de admiratori ai cabalei deopotriva. Aceasta ar fi:

1 reprezinta unicitatea lui Dumnezeu;

2 cele doua firi ale Mantuitorului;

3 – Sfanta Treime;

4 – cele patru puncte cardinal (cosmosul);

5 – cele cinci simturi;

7 – zile saptamanii si numatul Sfintelor Taine;

8 – ziua Invierii;

9 – numarul cetelor ingeresti.

Unde cifra sase? vei intreba. Ei bine, sase este simbolul biblic al omului, pentru cain ziua a sasea a fost creat. In aceasta interpretare, 666 ar fi nu un numar, ci cifra 6 intreita, simbolizand omul care vrea sa inlocuiasca Sfanta Treime. Altfel spus, acela care nu crede in Dumnezeu si Creatie. De aici, interpretarea ca ar fi vorba de Antihrist, de Satan (in ebraica, Satan inseamna acela care se impotriveste), de cel care nu se supune poruncilor divine.

ALTA PARERE NUMEROLOGICA

Dar…cati numerologi, atatea calcule. Prin urmare, tinand cont de ce am spus mai sus, 9 ar fi cifra care simbolizeaza omul. Pentru ca Adam se scrie ADM in ebraica, iar valoarea cabalistica a literelor este 1+4+4, adica 9. Adam ar fi, cu alte cuvinte, omul in general, umanitatea, nu un singur barbat. Iar 666 se reduce tot la 9, de unde interpretarea ca umanitatea este cea care isi face singura rau, opunandu-se propriei evolutii.

BANUL, OCHIUL DRACULUI

Tot in Biblie se spune ca nimeni nu va putea cumpara sau vinde daca nu are semnul fiarei. Asa ca unii exegeti ai Vechiului si Noului Testament leaga semnul fiarei de coruptia financiara. O explicatie ar fi aparitia, din nou, a numarului teribil, de data asta in Vechiul Testament, cand se spune ca Solomon ajunsese sa-si impoziteze supusii cu sase sute saoizeci si sase de talanti de aur. Cu adevarat un impozit doborator, pe care oamenii il numeau demonic. Si din cauza caruia 666 a fost un numar privit cu ura si teama.

ALTE NUMERE CELEBRE

144.000. Este numarul celor alesi, asa cum este spcificat tot in Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul: “Si m-am uitat si iata Mielul statea pe muntele Sion si cu El o suta patruzeci si patru de mii, care aveau numele LuiLuis imeleTatalui Lui, scris pe fruntile lor”. (Apocalipsa 14, 1) Conform numerologiei insa, 144.000 este 9, adica intreaga umanitate.

5. Pitagora, parintele numerologiei in Grecia antica, spunea ca numarul 5 este numarul perfect al microcosmosului uman. De altfel, exista oameni importanti care pretind ca tot ceea ce se intampla in univers are legatura cu 5 sau un multiplu al lui 5.
432500327448956000. Probabil ca n-o sa-l retii niciodata, ca pe cele de mai sus. Dar si acesta este un numar important. Este numarul combinatiilor posibile ale celebrului Rubik.

STIAI?

Spaima de numarul 666 este o boala, se numeste hexakosiohexfobie si se trateaza.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.