Cum gasesti sens si bucurie intr-un scop important

TRIMITE PRIETENILOR

Cei mai fericiti oameni din lume sunt aceia care au gasit un scop important caruia sa i se dedice. Motivele nu sunt nici complicate, nici profund filozofice sau teologice. De fapt, sunt foarte clare, pentru ca se bazeaza pe o lege simpla a vietii si anume: recompensele noastre in viata vor fi tot timpul direct proportionale cu ceea ce oferim noi vietii.

Pentru multi oameni, aceasta este una dintre zicalele care au o anumita aura, care nu se palica oricui- numai persoanelor precum Schweitzer, Gandhi sau Dr. King. Acest lucru este gresit. Aceste cuvinte se aplica oricarui om de pe fata pamantului, insa altii pur si implu nu cred lucrul acesta, deoarece filozofia lor de viata este “Eu, eu, eu.”

Distractia nu este felul principal. Este desertul. Felul principal este munca plina de sens si serviciul in folosul altora. Cu siguranta ca bucuria resimtita prin ele este mai buna decat distractia.

Care poate fi acest “scop important”? Amnesty Interantional? Societatea Umana? Crucea Rosie? Cruciada lui Billy Graham?  Misiunea ta ar putea fi legata de una din aceste minunate organizatii sau de altele mai putin cunoscute, dar care exista din acelasi motiv: pentru a-i ajuta pe ceilalti si pentru a face lumea in care traim un loc mai bun. Dar, misiunea ta nu trebuie sa fie nici o organizatie, de fapt. Te asigur ca exista scopuri minunate peste tot in jurul tau Primul lucru pe care trebui s ail faci este sa le identifici. Al doilea este sa gasesti unul care se potriveste cel mai mult cu  Al doilea este sa gasesti unul care se potriveste cel mai mult cu personalitatea ta si cu talentele tale. Al treilea este sa servesti acest scop in cel mai bun mod cu putinta. Atunci, sensul si bucuria vietii tale vor spori in mod natural.

Care este misiunea ta?

                                                                               Valori  Teluri VIATA CU SCOP   Misiune

Daca acest concept al declaratiei misiunii personale este nou pentru tine, este important sa intelegi ca nu exista o formula standard si nu trebuie sa aiba o anumita lungime.

O declaratie a misiunii personale cuprinde trei intrebri:

  1. Care este sensul vietii mele?
  2. Ce imi doresc?
  3. Ce actiuni intreprind ca sa traiesc astfel incat sa ating scopul pentru care am venit pe lume si pe care il sustin?

O declarative a misiunii bine formulate trebuie sa cuprinda doua parti:

  1. Ce vrei sa realizezi si cum vrei sa iti aduci contributia

Si

  1. Trasaturile de caracter si calitatile pe care vrei sa le dezvolti.

Unul dintre cele mai folositoare lucruri pe care le poti face este sa iti scrii declaratia misiunii personale, apoi sa o citesti foarte des si sa traiesti toata viata conform ei. Acest lucru iti va aduce recompense nebanuite.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Oana