Specialiștii avertizează! Morcovii baby, nu sunt atât de sănătoși precum se spune

TRIMITE PRIETENILOR

Speciliștii atenționează și afirmă că morcovii baby pot fi un mare pericol pentru sănătate…

Orice părinte încearcă prin diverse mijloace să-și determine copilul să consume legume, de aceea morcovii baby sunt de cele mai multe ori preferații celor mici. Puțină lume știe însă ce pericol grav ascunde aceștia pentru sănătate.

Specialiștii avertizează – Conțin mai puțin fier și fosfor

Potrivit specialiștii, comparativ cu morcovii obișnuiți, baby carrots conțin mult mai puțină vitamina A, dar și magneziu, fier și fosfor. Principala problemă o constituie însă faptul că, asemenea multor altor legume din comerț, aceștia sunt spălați cu apă și clor înainte de a fi ambalați.

Este o metodă folosită pentru a prelungi valabilitatea produsului și a preîntâmpina infecțiile cu bacterii.

Substanțele toxice crește riscul de mutații genetice

Este foarte adevărat că această soluție intră în normele de siguranță prevăzute de lege, însă atunci când clorul interacționează cu morcovii baby, iau naștere substanțe toxice.

Expunerea pe termen lung la aceste substanțe accelerează procesul de îmbătrânire, favorizează apariția colesterolului rău și totodată crește riscul de mutații genetice și cancer. Specialiștii ne îndeamnă să consumăm doar legume și fructe de la țară și să uităm de legumele congelate.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.