Spray-ul nazal care ar omorî noul virus în proporție de 99,99%. Este recomandat celor nevaccinați

TRIMITE PRIETENILOR

Israel a început să producă un spray nazal antiviral care ar fi capabil să ucidă 99,99% dintre particulele de virus.

Cercetătorii susțin că acest spray omoară coronavirusul și că ar fi putut preveni multe dintre infectările cu Sars-Cov-2 de la nivel global, scrie Times of Israel.

„Sperăm că spray-ul nostru nazal va salva acum multe vieți în țările care așteaptă vaccinul. Acest produs va fi accesibil și poate fi utilizat pentru a preveni orice infecție respiratorie virală. Conține un antiviral cu spectru larg care ucide toți virușii și toate variantele”, a declarat biochimistul Gilly Regev, inventatorul produsului.

Enovid este considerat de cei care l-au inventat ca fiind „echivalentul dezinfectantului de mâini pentru nas”, asta pentru că ar crea o barieră în căile nazale care blochează și ucide virușii. Ar putea fi o soluție pentru persoanele care nu s-au vaccinat, a mai explicat Gilly Regev.

Unde se vinde spray-ul
Israelul va deveni prima țară în care se vinde spray-ul. Ministerul Sănătății a dat aprobarea provizorie pentru vânzarea sa ca medicament adecvat pentru persoanele cu vârsta de până la 12 ani, ceea ce înseamnă că ar putea fi utilizat de mulți care nu sunt încă aprobați pentru vaccinurile împotriva coronavirusului.

Produsul a fost aprobat deja și în Noua Zeelandă, iar documentația a fost trimisă pentru avizarea spray-ului și în alte țări, cum ar fi Marea Britanie.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.