Subvenție în valoare 50 de miliarde de dolari oferita de Rusia pentru ca cetățenii să-și facă vacanțele în țară și nu la Mediterană

TRIMITE PRIETENILOR

“Am acordat deja subvenții în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de ruble (49,3 milioane de dolari) operatorilor de turism”, a declarat Mishustin parlamentului, în timpul prezentării unui raport privind activitatea guvernamentală din 2019.

Administrația de la Moscova va subvenționa vacanțele luate de turiștii ruși care vor sta acasă, în loc să meargă la Mediterană, a declarat, miercuri, premierul Mikhail Mishustin. Încercarea de a stimula turismul intern vine după ce oficialii au ridicat cele mai multe restricții din pandemie în iunie, potrivit The Moscow Times.

Cu toate acestea, rușii sunt încă împiedicați să plece în vacanță în străinătate, din cauza controalelor impuse la călătoriile internaționale pentru a încetini răspândirea pandemiei de COVID-19.

“Guvernul a decis să aloce 15 miliarde suplimentare (211 milioane de dolari) pentru dezvoltarea turismului intern”, bani care vor fi folosiți pentru a compensa parțial rușii care își fac vacanța acasă.

Oamenii vor primi între 5.000 de rube (70 de dolari) și 15.000 de ruble (211 dolari), în funcție de sejur, a spus el.

Asociația operatorilor de turism din Rusia a declarat că firmele au primit deja informații despre schema de subvenționare menită să stimuleze vânzările. Aceasta a spus că oamenii vor fi eligibili pentru rabat dacă cumpără un sejur dintr-o listă concepută de guvern și ar folosi cardul bancar rusesc Mir – un posibil concurent al Visa și Mastercard, puternic promovat de executiv.

Sejururile ar trebui să aibă cel puțin cinci nopți de cazare și să coste cel puțin 25.000 de ruble (352 de dolari), a precizat Asociația. Promovarea va începe în august și va dura până pe 20 decembrie.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.