Nelu Tătaru a dat lovitura! Farmacia soției sale aduce familiei sume impresionante

TRIMITE PRIETENILOR

Potrivit ultimei declarații de avere, depusă de ministrul Tătaru în luna aprilie, ce a fost verificată de Bugetul.ro, farmacia Rodicăi Tătaru – CRATAEGUS PHARMA SRL – i-a adus familiei ministrului Sănătății, în anul 2019, peste 70.000 de euro.

Soția lui Nelu Tătaru, Rodica, a câștigat de pe urma farmaciei sale, unde este administrator și asociat unic, 348.767 de lei – 72.659 de euro.

Din această sumă, 49.517 lei au reprezentat salariul anual pentru funcția de administrator, iar 299.250 de lei a fost suma încasată din dividende.

Conform datelor declarate de soția ministrului Tătaru la Ministerul Finanțelor, consultate de Bugetul.ro, farmacia Crataegus Pharma a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 3.234.136 de lei și un profit de 109.437 de lei.

Amintim că, în luna aprilie, jurnaliștii de la Bună Ziua Iaşi au scris că farmacia din Huşi, deţinută de soţia lui Nelu Tătaru, vinde măşti medicale la suprapreţ şi fără bon fiscal.

În replică, șeful Sănătății a afirmat că ar exista interese locale din partea unor oameni care ar vrea să-l denigreze.
„A fost într-o sâmbătă după-masă. Exact atunci se primea marfă, iar oamenii au dat buzna să cumpere. Toți cereau produsele. Vânzătoarele nu au apucat să bage factura în sistem. Cel care a filmat era printre primii clienți și a insistat că vrea să cumpere. Eram probabil singura farmacie din Huși care adusesem măști. După acea filmare au venit controale atât de la Poliție, cât și de la DSP și Finanțe. Niciuna dintre aceste instituții nu a găsit absolut nimic”, a explicat Nelu Tătaru, la vremea respectivă, pentru Jurnalist.ro.

Nelu Tătaru mai preciza că măştile de 15 lei ar fi diferite de cele vândute de Unifarm sau de eMag la 3 lei, de aici rezultând diferenţa de preţ.

Tătaru mai spunea atunci că măştile medicale, procurate de farmacia soţiei sale, ar fi dintr-un material diferit şi ar avea un cost de achiziţie de 12 lei.

Din ianuarie până în aprilie au dispărut economiile
În anul 2019, ministrul Nelu Tătaru a câștigat 175.178 de lei – asta înseamnă că a avut un venit lunar de 14.598 de lei.

Anul trecut, familia Tătaru a mai încasat 42.000 de lei din chirii.

În bancă, Nelu Tătaru are depuși 191.000 de lei și 5.000 de euro.

Totodată, potrivit declarației de avere din ianuarie, depuse la numirea în funcția de secretar de stat, Nelu Tătaru menționa că are economii de 450.000 de lei și 10.000 de euro. Acești bani nu mai apar, însă, în declarația de avere din aprilie, completate pentru funcția de ministru.

De asemenea, soții Tătaru dețin și două apartamente, unul în București și altul în Iași.

Ministrul Sănătății are și datorii. În 2017, el a contractat un credit de la Banca Transilvania în valoare de 578.000 de lei. Creditul este scadent în 2025.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.