Țeapa cu taxiul de pe litoral. Un drum între staţiuni, mai scump decât un bilet de avion până în Grecia

TRIMITE PRIETENILOR

Un turist aflat la mare, care vrea să meargă cu taxiul de la Eforie Nord la Mamaia Nord, trebuie să plătească mai mult chiar decât ar da pe un bilet de avion până în Grecia.

Aşadar, o cursă până în Mamaia a ajuns să fie mai scumpă decât un bilet de avion până în Grecia, costând cel puţin 300 de lei. 300 de lei înseamnă echivalentul unui bilet de avion low-cost din București până în insula Corfu din Grecia, spre exemplu, potrivit gandul.ro.

Cursa de pe litoral cu taxiul a ajuns să coste atât de mult pentru că șoferii de taxi profită de faptul că la mare vin foarte mulți turiști, atât români, cât și străini, și au crescut exagerat tariful, un kilometru parcurs cu taxiul ajungând să coste chiar și 7 lei. Uneori, oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunare sume exagerate, chiar și fără a primi un bon fiscal la final de cursă, notează sursa citată.

gandul.jpeg

Camera ascunsă. Șoferii de TAXI racolează turiștii de pe litoral și îi păcălesc cu prețuri uriașe

Imediat după ce coboară din tren, între turişti şi taximetrişti începe o negociere care nu ar trebui să aibă loc dacă şoferii ar fi corecţi şi ar folosi aparatele. Fără să ştie că este filmat, un şofer cere 60 de lei pentru o cursă care nu face mai mult de 25 de lei.

Şofer: Unde mergi? 

Reporter, camera ascunsă: În Mamaia, dar am găsit deja. 

Şofer: Îţi iau mai ieftin, dar unde, unde? 

Reporter, cu camera ascunsă: În zona parc.

Şofer: 60 de lei frăţică. Chiar la hotel în faţă.

În faţa gării din Constanța, astfel de episoade se repetă zilnic, de nenumărate ori, chiar sub privirea nepăsătoare a poliţiştilor locali.

Poliţist: Trebuie să facă reclamaţie cel care vă racolează. Dacă nu vă racolează nimeni, eu… 

Reporter: Păi eu am fost racolat. 

Poliţist: Păi şi ce să facem?! 

Reporter: Numai la reclamaţie? 

Poliţist: Sigur!  

Reporter: Aşa dacă îi vedeţi dumneavoastră nu? 

Poliţist: Şi eu ce să fac dacă îl văd pe dânsul…?!

Totuşi, turiştii care ajung în Constanța pot folosi mijloacele de transport în comun care sunt mult mai ieftine şi opresc chiar în faţa gării. Dar în sudul litoralului nu sunt multe alternative. Nici aici şoferii nu prea folosesc aparatele. În Eforie Nord se cere şi 50 de lei pentru o cursă care nu face mai mult de 25 de lei între staţiuni.

Reporter, cu camera ascunsă: La capul Turcului, cât mă costă? 

Şofer: 50 de lei.

Reporter, cu camera ascunsă: 50? 

Şofer: Da! 

Reporter: Nu e prea mult? 

Alt şofer: Mai lasă din preţ.

La fel se întâmplă şi în Mangalia unde operează doar două firme de taxi. Ca să ajungi de la gară în Vama Veche cu taxiul, cursa nu costă mai mult de 25-30 de lei şi asta dacă mergi pe timp de noapte. Noi am primit un preţ aproape dublu.

Şofer: Un taxi băiatu? 

Reporter: Hello! To Vama Veche. How much? (n.r. Bună! La Vama Veche. Cât costă?) 

Şofer: La Vamă? 50 lei.

Taximetriştii care transporta clienţi şi nu folosesc aparatul de taxat riscă amenzi de până la 2.500 de lei.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.