Tratamente de ultimă generaţie, pentru porii dilataţi

TRIMITE PRIETENILOR

Cu toţii ne dorim un ten impecabil, strălucitor şi luminos, însă problemele pe care le putem manifesta la nivelul tenului sunt multiple, astfel că apar diferite contexte care afectează aspectul şi calitatea pielii. De la stilul de viaţă, până la etapa de vârstă, de la moştenirea genetică, până la anumite contexte medicale parcurse, toate pot acţiona negativ asupra aspectului pielii, generând o serie de manifestări, printre care şi porii dilataţi, total inestetici şi neplăcuţi.

De ce se dilată porii?

Deschiderea canalului care permite eliminarea sebumului, respectiv a foliculului pilosebaceu de la suprafaţa pielii, este cunoscută  în termeni populari, drept pori dilataţi. Cauzele care generează această manifestare la nivelul tenului, sunt multiple. Putem avea pori dilatati dacă avem acest bagaj în moştenirea noastră genetică. De asemenea, dacă avem un ten hiposeboreic şi ne confruntăm cu un exces de sebum care persistă în canalul sebaceu,  în timp se va produce mărirea porilor, care dublată de depunerile de celule moarte, va conduce la apariţia comedoanelor, punctele negre care atrag şi mai mult atenţia asupra acestor pori dilataţi. Expunerea excesivă la soare poate conduce şi aceasta la dilatarea porilor, în timp ce vârstei înaintate îi revine o mare parte din vină, din cauza diminuării elasticităţii şi fermităţii pielii. 

Cum se tratează porii dilataţi

În primul rând, trebuie ţinut cont de faptul că aplicarea unui tratament pori dilatati impune o diagnosticare prealabilă făcută de către un medic dermatolog, acesta având şi rolul de a alege cea mai bună cale de tratament, adaptată specificului pielii pacientului. Aplicarea tratamentelor nepotrivite, în spaţii improprii, poate conduce la agravarea stării pielii, ceea ce nu este de dorit. Tocmai din aceste cauze, şedinţele de tratament se vor efectua în cadrul cabinetelor de dermatologie, iar terapiile aplicate se vor alege raportat la specificul pielii pacientului şi la istoricul medical al acestuia.

Tratamentul urmat în cabinetul de dermatologie, va fi dublat de respectarea câtorva reguli esenţiale de îngrijire a tenului. Se va face o curăţare temeinică a pielii dimineaţa şi seara, aplicând produce cosmetice şi unguente special destinate acestui palier şi potrivite tenului. De asemenea, se va acorda o mare atenţie alimentaţiei, eliminându-se grăsimile, alimentele procesate şi dulciurile în exces, se va consuma o cantitate optimă de apă şi se vor evita consumul de alcool şi tutunul. Mişcarea în aer liber devine esenţială în păstrarea unui ten luminos, iar orele de somn vor fi respectate cu stricteţe.

Tratarea porilor dilataţi cu ajutorul laserului

Vizita într-o clinică de dermatologie ne oferă şansa de a fi consultaţi şi diagnosticaţi de către medicii specialişti, în acelaşi timp beneficiind de tratamente personalizate, într-un cadru plăcut şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Atunci când ne confruntăm cu pori dilataţi şi dorim să diminuăm acest aspect inestetic al tenului, tratamentele care vizează palierul pori dilatati laser vor reprezenta una dintre cele mai eficiente abordări.

Apelând la o platformă de tipul Harmony XL PRO, medicul dermatolg va realiza o reîntinerire a pielii, va atenua cicatricile, va elimina acneea şi va diminua riscul de reapariţie a acesteia, va atenua leziunile vasculare specifice cuperozei şi  rozaceei. De asemenea, prin această procedură, alegând capătul adecvat, din cele şapte capete de tratament ale dispozitivului cu laser,  medicul poate acţiona asupra transpiraţiei axilare excesive, asupra depigmentărilor, tatuajelor şi a vinişoarelor inestetice din zona picioarelor. Astfel, tratamentele cu laser aplicate în mod personalizat de către medicul dermatolog, vor avea rolul de rejuvenare facială şi skin tightening, un context care va acţiona pozitiv asupra stării porilor pielii şi va conduce la diminuarea acestora. Pielea va deveni mult mai luminoasă, tenul va fi întinerit, iar  expresia chipului mult mai plăcută.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.