Cum te poate ajuta un germinator de semințe să te bucuri de o stare mai bună de sănătate?

TRIMITE PRIETENILOR

Menținerea sănătății sistemului intestinal este esențială pentru starea generală de sănătate a întregului corp. Un sistem intestinal sănătos este strâns legat de alte sisteme din corpul nostru, cum ar fi sistemul imunitar și chiar creierul nostru. Microorganismele intestinale mici care trăiesc în intestinul nostru constituie ceea ce se numește „microbiom intestinal”, care trăiește sau moare în funcție de ceea ce mâncăm.

Microbiomul intestinal are nevoie de fibre prebiotice care provin din surse pe bază de plante. Cu cât ne hrănim mai bine microbii intestinali, cu atât vom spori numărul bacteriilor benefice și ne vom bucura de o sănătate digestivă mai bună.

De ce semințele încolțite sunt benefice pentru sănătatea tractului digestiv?

Dintre toate alimentele, semințele încolțite sunt foarte prietenoase cu sistemul intestinal. În general, semințele sunt printre cele mai nutritive alimente, iar semințele încolțite cu atât mai mult mențin sănătatea microbiomului intestinal. Pentru a avea semințe încolțite la fiecare masă, nu aveți nevoie decât de un germinator și de semințe. Odată încolțite, semințele vor furniza organismului nutrienți într-o formă ușor digerabilă. Când semințele germinează, ele eliberează enzime care descompun carbohidrații în molecule mai mici pe care corpul le poate digera mai ușor. Amidonul devine zahăr pe care corpul nostru îl poate absorbi fără să depună prea mult efort. De asemenea, semințele germinate facilitează digestia proteinelor și a grăsimilor. Prin urmare, corpul nostru nu mai trebuie să lucreze la fel de mult pentru a descompune și pentru a absorbi ceea ce mâncăm. 

Semințele încolțite hrănesc bacteriile intestinale sănătoase

Mâncarea preferată a microbiomului intestinal sunt fibrele, o componentă alimentară pe care majoritatea oamenilor o consumă în cantități prea mici. Vă puteți echipa bucătăria cu germinatoare eficiente pentru a obține rapid semințe încolțite de care depinde sănătatea ecosistemului intestinal. Semințele încolțite oferă un aport de fibre în combinație cu vitaminele și mineralele de care corpul nostru are nevoie pentru o sănătate optimă. Dincolo de sănătatea tractului digestiv, fibrele solubile sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea inimii. Majoritatea persoanelor consumă doar aproximativ jumătate din cantitatea de fibre recomandată zilnic. Semințele încolțite vă ajută să îndepliniți cerințele de fibre ale organismului, să vă mențineți sănătatea inimii și a microbiomului intestinal. 

Nu în ultimul rând, semințele încolțite aprovizionează corpul cu nutrienți. Având în vedere dieta tipică din zilele noastre, care este bogată în zahăr și calorii, dar săracă în nutrienți, cu atât mai important devine să începem să utilizăm germinatoare semințe. Semințele încolțite adăugate la fiecare masă îi oferă organismului nutrienții de care are nevoie. Germinarea modifică conținutul nutrițional al semințelor, deschizând caracasa lor exterioară și permițând nutrienților să devină mai disponibili pentru corpul nostru. Semințele neîncolțite au o barieră care acoperă nutrienții, ceea ce îi face mai inaccesibili. Germinarea distruge această barieră, oferind corpului un acces mai bun la nutrienții care se găsesc în semințe.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.