Trei pași către succes

TRIMITE PRIETENILOR

Primul pas constă în a descoperi, prin introspectie atentă, care acțiuni le facem într-adevăr cu plăcere, urmărind mereu să le realizăm cât mai mult pe acestea. Căci munca plină de dăruire și pasiune poate constitui cheia succesului. De exemplu, nu este suficient ca cineva să fi obținut diplomă de medic. Un specialist trebuie sa fie mereu la curent cu descoperirile din domeniul sau  și șa continue mereu studiul mecanismelor subtile ale organismului uman. Numai cel cu adevărat pasionat de muncă lui va reuși să acumuleze noi cunoștințe pe măsură ce ele apar șiș a trateze cu acceași grijă orice pacient.

Te poți întreba: Cum să treci de acest prim pas dacă tu nu îți dai seamă care este muncă ce ți se potrivește? În astfel de cazuri, este bine să te rogi să fii ghidat în mod corespunzător: infinită înțelepciune a subconștientului îți va arată care este adevăratul tău loc în această viață.

Al doilea pas spre drumul către un succes sigur cere specializarea într-un domeniu de activitate pe care să-l aprofundezi mereu, devenind un adevărat specialist. De exemplu, dacă cineva dorește să devină chimist, el trebuie să-și concentreze în mod deosbit atenția asupra unei anumte ramuri ale chimiei, studiind cu perseverență domeniul pe care și l-a ales. Reușita nu va intarzia să apăra dacă el va lucra cu entuziasm pentru a află tot ceea ce se cunoaște în acel moment în sepcialitatea să. De o mare importantă este și aspirația cu care abordăm orice acțiune, precum și dorință continuă de a face bine tuturor ființelor din jurul nostru. Cel care dorește să fie cel mai bun dintre toți, va trebui să fie mereu sprijin și ajutor pentru ceilalți. Această atitudine, însă, contrastează cu mentalitatea unora care nu doresc decât să trăiască din ce în ce mai confortabil, însă muncind în mod superficial și nepăsător, nu se poate atinge cu adevărat succesul. Va reuși doar cel care este animat de un ideal sublime, altruist, nobil. Doar servindu-i pe ceilalți cu aspirație vei aruncă pâinea ta pe apa.

Al treilea pas este și cel mai important.În esența, trebuie să te supui unui examen de conștiință, pentru a-ți da seamă că ceea ce faci are că scopt doar propria ta reușită. Dorințele și idealurile tale nu trebuie să fie egoiste, ci să folosească umanității. Vei realiză astfel un sui-generis circuit. Astfel, ceea ce dăruiești lumii într-un mod altruist si plin de abnegație, îți va fi returnat într-o “masura bună, îndesată , clătinată și cu varf”.

Dacă nu vei dărui mereu roadele acțiunii tale și nu vei realiză acest circuit, cercul nu se va închide, iar aceasta se va materializa prin numeroase limitări și boli.

O condiție esențială în vedrea reușitei o constituie interesul și dragostea față e muncă pe care o depunem. De asemenea, trebuie să fim animați de idealuri mai elevate decât simplă dorință de a acumula bunuri materiale.

Poți aplică acești păși în orice domeniu și dacă vei dărui roadele muncii tale celor din jur sau chiar întregii umanități, atunci poți fi sigur de reușită.

 


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Oana