ULTIMA ORĂ! Amenințări de la Cotroceni pentru Putin. „Nu va scăpa nepedepsit”

TRIMITE PRIETENILOR

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marți la Palatul Cotroceni, pe premierul Regatului Belgiei, Alexander De Croo.

Consolidarea echilibrată, pe termen lung, a posturii de apărare şi descurajare a NATO trebuie accelerată, a declarat preşedintele Iohannis în conferinţa comună cu premierul Belgiei.

″În plan securitar, am evidenţiat că este necesară implementarea rapidă a recentelor decizii adoptate la Summitul extraordinar al Alianţei, în special crearea Grupului de Luptă în România. Consolidarea echilibrată, pe termen lung, a posturii de apărare şi descurajare a NATO pe întregul Flanc Estic, ca reacţie la agresiunea Rusiei, trebuie accelerată. Este clar că avem nevoie de o apărare unitară, coerentă şi mai puternică pe Flancul Estic pentru a avea o descurajare mai eficace, în special la Marea Neagră”, a spus şeful statului, potrivit Agerpres.

În schimb, premierul Belgiei a declarat la Palatul Cotroceni că președintele Vladimir Putin nu va scăpa nepedepsit.

Poate ar trebui să menționez un ultim calcul greșit al președintelui Putin, și anume că nu va scăpa nepedepsit. Vedem crimele de război comise, vedem că a fost țintită populația civilă, vedem refugiații care sunt atacați. Ne este foarte limpede și am discutat că suntem uniți, în sensul că lucrurile acestea trebuie cunoscute, evaluate și urmărite penal la un moment dat. Unii oameni sunt răspunzători pentru ceea ce s-a întâmplat și trebuie trași la răspundere.

Sancțiunile pe care le aplică Uniunea Europeană sunt sancțiuni care au un impact. Sunt însă convins că vom merge mai departe, vom merge mai departe cu sancțiunile care să aibă un impact și mai puternic asupra Rusiei în momentul de față. Trebuie să facem acest lucru de o manieră prudentă, fără să punem în pericol propria noastră populație și prosperitatea acesteia.” – a spus Alexander De Croo.

Miercuri, premierul Belgiei va merge alături de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă la Baza 57 Aeriană de la “Mihail Kogălniceanu”.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.