ULTIMA ORA! Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie

TRIMITE PRIETENILOR

Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie, potrivit proiectului de buget pe anul 2021 al

Ministerului Sănătăţii, care se regăseşte pe site-ul Ministerului Finanţelor. Acesta conţine o prevedere potrivit căreia se fac demersuri pentru vaccinarea obligatorie a populaţiei.

Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie

Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor,

în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene.

În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri, se arată în proiectul de buget.

 

Vlad Voiculescu: Dacă platforma nu o să poată să permită o programare, luăm în considerare o listă de aşteptare Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a susținut faptul în cazul în care platforma pentru vaccinarea anti-COVID-19 nu va permite programarea pentru o anumită dată este luată în calcul și varianta unei „liste de așteptare” pe care se pot înscrie cei care vor să se vaccineze.

Persoanele care se vor înscrie pe listele de așteptare vor fi ulterior contactate de autorităţi prin call-center. scrie gandul.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.