Un ex-milițian cu pensie specială și 3.000 €/lună de la buget dat afara de Dominic Fritz din fruntea Politiei Locale

TRIMITE PRIETENILOR

Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a decis să îl îndepărteze pe Dorel Cojan care este, de șase ani, director interimar al Direcției Poliției Locale Timișoara. Cojan a fost milițian zece ani, între 1979 și 1989. Timp de opt ani a fost șef în diverse locuri în Miliție.

„Am delegat atributiile de director al Politiei Locale. Pana acum au fost exercitate de Dorel Cojan, de azi, aceste atributii vor fi delegate directorului adjunct Dumitru Domasneanu. Cred ca si asta este un semnal ca in Timisoara lucrurile incep sa se schimbe. Vom avea o perioada scurta de tranzitie, apoi si la Politia Locala vom face un concurs deschis, asa cum este prevazut de lege”, a declarat Fritz intr-o conferinta de presa.

„O sa ne uitam foarte foarte atent la structura primariei, la cine si ce face, la fisele postului, la rezultate, la evaluari si pe baza acestei analize, o sa luam si niste decizii. Pentru mine nu este despre o cifra, ci despre capacitatea primariei de a raspunde la nevoile actuale ale Timisoarei. Nu sunt aceleasi nevoi ca acum 20 de ani. Avem nevoie de oameni care se pricep la fonduri europene, la strategii in turism, in cultura. Cine face treaba si are rezultate nu trebuie sa aiba nicio teama. Pentru cei care se folosesc de locul lor pentru a avea o viata linistita, o sa vina momentul cand va trebui sa isi gaseasca o alta menire”, a mai declarat Dominic Fritz.

El crede că a lucrat la Poliție, nu la Miliție

Foarte interesant este CV-ul lui Dorel de dinainte de 1989 din care reiese că Dorel Cojan a avut funcții de conducere, timp de opt ani, în miliție.

1988 – 1990 Șeful Compartimentului Agenți Ordine din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Timișoara

1985 – 1988 Șef Birou Ordine Publică Poliția Municipiului Slobozia

1981 – 1985 Șeful Compartimentului Sectoriști din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Timișoara (a se vedea că domnul Dorel scrie „poliție”, deși înainte de 1989 era miliția)

1979 – 1981 Ofițer Serviciul Ordine Publică.

După Revoluție a terminat dreptul, managementul turistic și un master în drept. Toate diplomele au fost obținute în timp ce avea funcții de conducere în Poliție.

Ca șef al Poliției locale, Dorel avea un salariu de 2.000 de euro pe lună, dar și o pensie specială de 1.000 de euro.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.