Un medic de la Spitalul Colentina rupe tăcerea! Medicamentul banal cu care a scăpat de noul virus. Toți românii trebuie să știe!

TRIMITE PRIETENILOR

Cristian Băicuș, medic la Spitalul Colentina, s-a îmbolnăvit de C.ov.id-19. Într-o intervenție TV, acesta a vorbit despre tratamentul pe care l-a luat pentru a co.mbate bo.ala.

Cristian Băicuș a dezvăluit că a încercat inițial tratamentul cu Hidroxiclorochina, dar medicamentul cunoscut sub numele de Plaquenil i-a conferit o reacție de disconfort abdominal, lucru l-au determinat să renunțe. Ulterior, fiind internat în spital, colegii săi i-au prescris “Lopinavir – Ritonavir”, cunoscut drept Kaletra, dar a refuzat şi acest tratament, studiile demonstrând că nu este eficient pentru pacienții testați poz.itiv cu C.o.vid-19.

“Am avut Co.v.id și când m-am dus acolo au vrut să-mi dea .. Eu luasem Plaquenil cu o zi înainte de internare, am avut un disconfort abdominal și am renunțat, pentru că nu credeam să aibă vreun efect, sincer.

Și acolo au vrut să-mi dea Kaletra, pentru că prescria infecționistul tratamentul și mi-a scris Kaletra, și n-am vrut. Încă din aprilie am fost eu cu Co.v.idul chiar, și n-am vrut, pentru că deja erau niște studii care arătau că nu pare să aibă efect”, a povestit medicul Cristian Băicuș pentru Știrile Pro TV.

Totuși, medicul a reușit să se vindece de noul cor.onavi.rus după ce a folosit un tratament banal, clasicul Paracetamol, având în vedere că s-a confruntat cu o formă ușoară a b.olii. Ceea ce este de reținut, spune medicul, este că acest tratament nu este dedicat oricărui pacient de C.ov.id-19.

“Am luat Paracetamol. Încă nu știm dacă coagulantele salvează sau nu vieți. Avem niște motive logice să credem că salvează vieți, pentru că sunt multe tro.mboze, dar încă nu s-a demonstrat.

Dacă aș fi avut o formă mai gravă aș fi acceptat anticoagulant. Dacă aș fi avut o afectare pulmonară cu furtună citokinică probabil că aș fi acceptat, deși primele studii nu arată, din nou, că ar salva vieți”, a explicat Cristian Băicuş.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.