Un nou sistem de impozitare pentru proprietarii de masini. “Nu poti sa-ti cumperi masina daca nu faci dovada ca ai locul de parcare”

TRIMITE PRIETENILOR

Autoritatile din Romania ar putea introduce un nou sistem de impozitare pentru proprietarii de masini, potrivit unei declaratii recente.

Urmatoarea perioada se anunta a fi una de mare importanta pentru proprietarii de masini din Romania – autoritatile luand deja in vizor posesorii de autoturisme cu o vechime mai mare de 15 ani. Asteptata sa intre in vigoare in 2023, viitoarea taxa de poluare nu va reprezenta insa singura grija a persoanelor care detin un vehicul.

Ba dimpotriva: in cadrul unui interviu acordat – zilele acestea, publicatiei HotNews, actualul ministru al finantelor a lasat sa se inteleaga ca si sistemul de impozitare ar putea fi schimbat astfel incat romanii care detin mai multe masini sa plateasca bani mai multi bani la buget incepand fie de la al doilea, fie de la al treilea autoturism.

“Nu cred ca este normal sa ai acelasi impozit daca ai mai multe proprietati. O masina la o familie, a declarat actualul ministru de finante – care a dat exemplul Japoniei, acolo unde “nu poti sa-ti cumperi masina daca nu faci dovada ca ai locul de parcare”. “Eu as propune de la a treia (masina o taxare n.r.) ca sa nu sperii ca de la a doua”.

“Evident, in urma unei analize si a unui dialog poate sa rezulte o crestere graduala de la a doua”, a mai afirmat Adrian Caciu cu ocazia interviului acordat – zilele acestea, publicatiei HotNews. Modificarea Codului fiscal ar putea incepe la jumatatea anului curent, in ideea de a intra in vigoare din 2023, potrivit autoritatilor din Romania.

Sursa: HotNews


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.