Un preot a sfințit instalațiile defecte ale uzinei termice din Motru, ca să o facă să meargă. Oamenii nu mai au apă caldă și căldură de trei zile, și asta a fost cea mai bună soluție găsită de director. Ce se află însă în spatele problemei

TRIMITE PRIETENILOR

Un preot a sfințit instalațiile defecte ale uzinei care trebuia să asigure apa caldă și căldura în orașul Motru.

Locuitorii orașului din Gorj nu mai au utilități din data de 30 decembrie, iar șeful instituției a recurs la această măsură de remediere complet inedită.

Societatea UATAA, care trebuie să asigure confortul termic al locuitorilor din Motru, nu mai funcționează din data de 30 decembrie, din cauza unei defecțiuni. Problemele au început însă cu două zile mai devreme, relatează publicația Gorjeanul.

Uzina nu are, oficial, conducere, dar fostul administrator special Dorel Drăghici și-a luat, cu de la sine putere, atribuții de director și s-a apucat să remedieze problema. Soluția găsită de liberal este șocantă și constă într-o slujbă religioasă susținută în uzină de un preot din zonă. Popa a dat sâmbătă după-amiază cu aghiazmă peste instalațiile gripate, în timp ce salariații chemați să remedieze defecțiunea râdeau pe înfundate, arată sursa citată.

Păcura achiziționată de Dorel Drăghici ar fi de proastă calitate, lucru pe care angajații societății l-au semnalat încă din 27-28 decembrie când instalația nu mai dădea randament, întrucât nu funcționa în parametrii optimi.

Mai exact, păcura utilizata de UATAA nu arde corespunzător, lucru care a dus la defectarea pompei, la arderea garniturilor, la defectarea altei pompe și la arderea unui motor.

Mai mult, o altă pompă pusă la dispoziția uzinei de către EMC, în urmă discuțiilor purtate la Comitetul de Urgență pe 1 ianuarie, nu vrea să funcționeze. Asta, din spusele salariaților, pentru că pe instalație s-ar fi format dopuri care obturează transportul păcurei către injectoare.

Prețul unei tone de păcură a crescut de la 2400 de lei la 3000 de lei.

Înainte de defecțiune, în stocul uzinei se aflau 60 de tone de păcură.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.