Un român a revoluționat săpatul la cazma. Cum arată și cât costă CAZMAUA-MINUNE care se vinde ca pâine caldă pe internet:

TRIMITE PRIETENILOR

Ciprian Vintea, un bărbat din Neamţ pentru care munca în agricultură a devenit o adevărată pasiune, a început acum câţiva ani să îşi producă singur uneltele care să îl ajute să îşi crească productivitatea. Uneltele create de Ciprian au ajuns astăzi foarte populare, iar alţi gospodari dornici de a-şi uşura munca au început să le comande din toate colţurile ţării. Bărbatul, originar din satul Boiştea, comuna Petricani, judeţul Neamţ, a ajuns cunoscut după ce şi-a cucerit toţi vecinii cu invenţiile pe care le-a realizat cu multă muncă şi dedicare. De-a lungul timpului, acesta şi-a făcut o cazma mai eficientă care a ajuns să semene cu o lopată, o maşină de bătut porumbul, un despicator de lemne cu șurub conic, o motosapă homemade și o freză cu care înlătură zăpada din curte.

Când a construit prima sa unealtă, denumită astăzi ,,cazmaua-minune”, Ciprian şi-a dorit să sape cu uşurinţă terenul din curte care este foarte dificil de lucrat, şi pe care nu putea intra nici cu calul, nici cu tractorul. Ideea de a-şi contrui unealta automată pentru săparea pământului i-a venit în urmă cu șase ani.

,,Mă aflam la mine în curte am avut o străfulgerare și mi-am amintit de o înregistrare video cu un utilaj rusesc acționat manual. Am mers în casă am studiat videoclipul mai îndeaproape și am luat decizia să-mi construiesc propriul utilaj într-o variantă reinterpretată, din materialele pe care le-am găsit prin curte și pe care l-am adaptat în funcție de dimensiunea care îmi era mie necesară”, a declarat pentru Agrointeligența, Ciprian Vintea. Vecinii şi prietenii au observat eficienţa şi rapiditatea cu care bărbatul săpa acum grădina şi i-au solicitat să le facă şi lor o astfel de cazma-minune. “La început îmi aduceau ei materialele și eu construiam partea de jos a uneltei, iar ei își puneau coada. Dându-mi seama de amploarea pe care o luase la noi în sat unealta mea, mi-am zis că poate ar fi bine să încep să fac astfel de unelte și pentru cei care doresc să-și ușureze munca și stau mai departe. Nu pot să spun că e o activitate extrem de profitabilă, căci din vânzarea cazmalelor reușesc să îmi acopăr timpul pierdut și costul materialelor”, a mărturisit Vintea, despre începuturile afacerii cu unelte agricole.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.