Bani de la primarul Tudorache pentru a face publicitate unui spital inexistent. : Savaliuc – 50.000 €, Lazarus – 30.000 €. Lista profitorilor

TRIMITE PRIETENILOR

Clotilde Armand, primărița USR-PLUS instalată recent la conducerea Sectorului 1, a dat în vileag felul în care fosta conducere PSD a Primăriei (primar Dan Tudorache) a cheltuit 300.000 de euro, în campania electorală, pentru a face publicitate unui spital inexistent. O reclamă mincinoasă, interzisă chiar și de CNA-ul PSD-izat.

Conform dezvăluirilor făcute de Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook, cei 300.000 de euro au fost împărțiți pentru trei televiziuni (B1 TV, România TV și Digi 24) și doi propagandiști pro-PSD și pro-corupție (Răzvan Savaliuc și Luis Lazarus).

Compania care s-a ocupat de împărțirea banilor pentru spotul mincinos se numește Compania de Investiții şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat Sector 1 S. A (CIDSDIPPS 1). O societate înființată de primarul Tudorache și care, deși are 44 de angajați, nu face nimic util, ci doar toacă bani – sume uriașe – în interesul clientelei PSD. Inclusiv în cel al clientelei mediatice.

Poate părea surprinzătoare absența Antenei 3 de pe lista televiziunilor care s-au înfruptat din banii Primăriei Sectorului 1 pentru a promova un fake-news scandalos. Este doar o aparență: sub conducerea lui Dan Tudorache, Primăria Sectorului 1 a pompat sume uriașe și în Antena 3 pentru această campanie, dar plata s-a făcut pe alte canale, nu din bugetul companiei care a realizat clipul mincinos (CIDSDIPPS 1). De asemenea, Antena 3 a fost implicată și în alte „proiecte”, ca să promoveze alte „realizări” – altfel spus, alte minciuni și fantasmagorii. Totul, contracost.

Cum au fost distribuiți banii Sectorului 1 pentru reclama mincinoasă

  • B1 TV: 100.050 de euro (667 de spoturi)
  • România TV: 69.000 de euro (75 de spoturi)
  • Digi 24: 69.000 de euro (75 de spoturi)
  • Luju.ro (Răzvan Savaliuc): 50.000 de euro
  • Luis Lazarus Live: 30.000 de euro.

Anunțul făcut de Clotilde Armand

„Am revenit la Compania de Investiții şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat Sector 1 S. A. și am reușit să intru în birourile companiei, unde în urmă cu câteva zile n-am găsit pe nimeni din cei 40 de angajați.

Despre activitatea acestei companii nu știe nimeni nimic de mai bine de doi ani. Am discutat cu conducerea și am aflat cu ce s-a ocupat. De exemplu, am aflat cât a plătit pentru spotul mincinos interzis de CNA, despre spitalul care nu există, spot difuzat la televiziuni; ce buget are compania; ce investiții au făcut în ultimii 2 ani etc.

Vă invit să urmăriți ce s-a întâmplat.”

Spotul interzis de CNA: o minciună zgomotoasă

Spotul legat de Spitalul de Urgență, plătit de Primăria Sectorului 1 prin intermediul CIDSDIPPS 1, a fost difuzat de peste 1.000 de ori, pe mai multe posturi de televiziune.

Conform unei monitorizări făcute de ziarul „Libertatea” în luna august, spotul a avut peste 500 de difuzări doar în perioada 27 iunie – 2 august, cu mult înainte de campania electorală pentru alegerile locale. Ulterior, pe măsură ce se apropiau alegerile (programate pe 27 septembrie), spotul a fost difuzat și mai furibund.

„Campania a strâns 540 de difuzări pe cele 5 televiziuni de știri: Realitatea Plus (122 de difuzări), B1 TV (241), Antena 3 (93), România TV (42) și Digi 24 (42)”, scria în august „Libertatea”.

Cea care a încercat să oprească risipirea banului public pentru o campanie mincinoasă, evident electorală (în folosul primarului în funcție, Dan Tudorache), a fost contracandidata acestuia, Clotilde Armand (din partea USR-PLUS, dar susținută și de PNL). Și tot ea a anunțat victoria obținută la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

„Am semnalat CNA despre acest spot manipulator chiar în momentul în care a apărut. Am spus aici public că este o minciună. Am rugat televiziunile să nu difuzeze așa ceva. Uite că am avut dreptate. CNA a decis că spotul primarului PSD-ist, plătit din banii cetățenilor, este o minciună și a fost interzis. Acum, solicit primarului să returneze toți banii aruncați pe această minciună. Că nu sunt banii lui de acasă și nici banii d-lui Ciolacu”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

VIDEO: Spotul mincinos plătit de Primăria Sectorului 1

Savaliuc și Lazarus – prestații mizerabile pentru zeci de mii de euro

Șochează sumele uriașe alocate de Primăria Sectorului 1 unui site anti-justiție (Luju.ro – 50.000 de euro) și unei șușe pe Facebook (Luis Lazarus Live – 30.000 de euro).

Luju.ro, deținut de Răzvan Savaliuc, este o oficină a infractorilor din România. Un site în care corupții sunt apărați, iar justiția și statul de drept sunt terfelite permanent. Luju.ro este abonat și la bugetul PSD, din care i se alocă regulat sume importante.

Beneficiarul celor 50.000 de euro de la Primăria Sectorului 1, Răzvan Savaliuc, este invitat frecvent la Antena 3 și la RTV, pentru a contribui la campaniile anti-justiție și pro-corupție ale celor două televiziuni PSD-iste.

Luis Lazarus Live este o păcăleală ambalată în hârtie creponată. Nu este o emisiune TV, ci o serie de transmisii live pe Facebook făcute de o altă trompetă a penalilor, Luis Lazarus (ex-OTV).

Mai nou, Lazarus este și un mare conspiraționist. El promovează ele mai aberante teorii despre pandemia Covid-10, la care-și aduce și propria contribuție „creativă”. E fericit să combată alături de rusofila Codruța Cerva, de videochatista Oana Lovin și de telenovelista Adriana Bahmuțeanu.

Pentru banii publici primiți de la PSD-istul Dan Tudorache, Lazarus a pus umărul la campaniile mincinoase ale acestuia. I-a susținut inclusiv aberațiile privind „voturile care i-au fost furate de USR-PLUS și PNL”.

VIDEO: Ce prestează Lazarus de 30.000 de euro, pentru Tudorache

Luis Lazarus a promovat intens, în „emisiunile” sale transmise pe Facebook, mitingurile conspiraționiștilor (Pompiliu Diplan, Diana Iovanovici-Șoșoacă, Dan Chitic, Mugur Mihăescu – „Garcea”, Viorel Cataramă, Radu Moraru etc.).

Lazarus a fost prezent la manifestațiile din Piața Universității, unde a acuzat că „românii nu mai au drepturi”, dar și la incidentele de la Iași, unde „coviodioții” au provicat scandal la moaștele Sfintei Parascheva. Și în acele momente, Lazarus a fost „onorat” de prezența vuvuzelelor Oana Lovin și Codruța Cerva.

VIDEO: Lazarus, promotorul conspiraționiștilor


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.