Ungaria nu acceptă trupe suplimentare NATO pe teritoriul său: Armata maghiară poate garanta securitatea țării

TRIMITE PRIETENILOR

Ungaria nu va accepta noi trupe NATO pe teritoriul său ca parte a manevrelor privind criza din Ucraina, a declarat ministrul său de Externe pentru Euronews, potrivit Știrilor ProTV.

SUA au trimis soldați suplimentari în Polonia și România, în timp ce Germania a întărit numărul de militari în Lituania. Astfel, trupe NATO sunt deja staționate în Estonia, Letonia și Lituania, precum și în Polonia.

Însă Peter Szijjarto a declarat că nu vor sosi trupe suplimentare pe teritoriul Ungariei.

Nu, nu am fost de acord cu acest lucru și nu vom fi de acord pentru că avem deja trupe NATO pe teritoriul țării, adică armata maghiară și forțele armate maghiare sunt în forma potrivită pentru a garanta securitatea țării. Așa că nu avem nevoie de trupe suplimentare pe teritoriul Ungariei”, a spus Szijjarto.

Rusia a masat trupe în apropierea graniței cu Ucraina, iar SUA au avertizat că se pregătește de o invazie. Moscova a negat în mod repetat acuzațiile.

Szijjarto a folosit interviul pentru a îndemna SUA, Europa și Rusia să continue să discute pentru a evita “cel mai rău scenariu” în legătură cu criza ucraineană, subliniind că Europa Centrală va fi cel mai mare perdant în cazul în care va izbucni un conflict.

Ministrul maghiar a spus că actuala criză ne aduce aminte de Războiul Rece și de “multe decenii în care am suferit”.

De aceea, nu vrem ca aceste vremuri să se întoarcă. Cerem, îndemnăm comunitatea internațională să facă tot posibilul pentru a evita ca Războiul Rece să se întoarcă, pentru a evita chiar și psihicul Războiului Rece să se întoarcă, pentru că am învățat din istorie, din păcate foarte clar, că ori de câte ori există un conflict Est-Vest, țările din Europa Centrală pierd și nu vrem să mai fim învinși”, a spus politicianul.

Sursa: Știrile ProTV


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.