Unii oameni îmbătrânesc frumos doar pentru ca se iarta si se iubesc reciproc

TRIMITE PRIETENILOR

Există multe motive pentru care unii oameni trăiesc o viaţă lungă şi sănătoasă, iar alţii nu. Dar, cu siguranţă, genele reprezintă numai unul dintre ele.

Ati putea acumula ani de zile in corpul vostru si pe fata voastra, dar puteti ramane tanar la inima si sa nu lasati cativa ani sa cantareasca spiritul vostru. Acesta este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am vazut vreodata la cineva.Nu este atat de rau sa imbatranim, ba chiar din contra este o etapa a vietii noastre care poate fi foarte frumoasa.

Îmbătrânesc împreună cei care nu țin cont de vorbele lumii și de părerile celor din jur.

Pentru ei contează ceea ce simt cu adevărat, ce vor și cât de pregătiți sunt pentru a trece peste cele mai dure încercări. Ei știu că cei care dau prea multe sfaturi suferă de lipsă de atenție și de iubire.

De la tineri distractivi pana la batrani si intelepti – fiecare minte si experienta traita este ceva pe care il puteti impartasi cu cea mai importanta persoana din viata ta.

Îmbătrânesc împreună cei care nu se îndepărtează unul de altul de la prima ceartă.

Certurile fac o relație mai durabilă. Atunci doi oameni încearcă de fiecare dată să se corecteze, să țină cont de așteptările fiecăruia și mereu vor tinde să fie cea mai bună versiune a lor.

Certurile sunt ceva firesc intr-o relatie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la persoana iubita de la o simpla cearta.Certurile fac ca relatia sa fie mai de lunga durata.Ridurile doar marcheaza unde au fost zambetele.Ele nu sunt, decat povestea vietii tale.La urma urmei, ridurile sunt o expresie a personalitatii tale. Ele arata cat de mult razi, te intristezi sau cat de mult stai incruntata.

Îmbătrânesc împreună cei care nu pleacă în momentele grele.

S-au ținut de mână atunci când celălalt a fost bolnav și disperat. S-au susținut și au crezut în visurile și dorințele lor. Nu i-au speriat datoriile pe care le aveau la bancă,. Dimpotrivă, au muncit, au știut să depășească orice moment dificil. Împreună au știu că după orizont se află un nou început.

Îmbătrânesc împreună doar cei care se iartă și se iubesc reciproc.

Dragostea care durează în timp e cea reciprocă și sinceră. Relațiile de iubire necesită iertare, pentru că fiecare greșește și are nevoie de iertare și înțelegere. În dragoste nu e loc de orgoliu și mândrie. Aici se cedează, se ascultă, se iubește sincer.

Acolo unde este lipsă de reciprocitate și sinceritate, nu poate fi nimic durabil, mai devreme sau mai târziu tot ce a fost clădit se risipește. Rămân doar amintirile și regretele.

Un corp activ pentru o minte activă – toate persoanele care au luat parte la studiu au vorbit despre importanţa de a te păstra cât mai activ fizic şi mental. Robert, unul dintre subiecţii analizaţi, consideră că secretul longevităţii sale se află în faptul că a muncit din greu toată viaţa.

O dietă sănătoasă – mulţi dintre participanţii la studiu au menţionat importanţa alimentaţiei. Norman mărturiseşte: „întotdeauna am avut o viaţă liniştită, nu am fumat sau băut şi am fost atent cu alimentaţia mea. Nu am mâncat junk food”. Fratele său, Joyce, adaugă: „întotdeauna am fost atenţi la dietă, nu am fumat niciodată, cu excepţia câtorva luni”. Există mult adevăr în zicala: „Eşti ceea ce mănânci”. Cercetătorii au oferit nenumărate dovezi că fructele şi legumele pot atenua genele asociate cu cancerul sau ne pot proteja de cancer prin modificarea markerilor epigenetici. Foarte puţini dintre subiecţii analizaţi au fumat de-a lungul vieţii, evitând astfel efectele epigenetice ale fumatului printre care se numără deteriorarea plamânilor şi un risc mai ridicat de a suferi de cancer şi demenţă.

O atitudine optimistă – mulţi dintre participanţii la studiu s-au descris ca fiind fericiţi, întotdeauna bucuroşi, foarte rar trişti şi mulţumiţi cu viaţa şi familia lor. Samuel în vârstă de 95 de ani spune: „întotdeauna am fost interesat de oameni, de viaţă.” Sora sa Esther, 93 de ani, a adăugat: „sunt interesată de multe subiecte, mă interesează tot ce se petrece în jurul meu”. Majoritatea persoanelor au susţinut că sunt fericite în cea mai mare parte a timpului.

Abilitatea sau disponibilitatea de a face faţă situaţiilor dificile este o altă atitudine comună observată la mulţi dintre cei intervievaţi. Eileen, 96 de ani, spune: „pur şi simplu iau lucrurile aşa cum sunt”. Pentru a îmbătrâni frumos nu este necesar doar să ne fereşti de boli şi să fim capabili să trăim independent, trebuie să avem şi o viaţă socială activă. Prietenii şi familia sunt factori importanţi în acest proces, reducând riscul morţii premature şi fiind de mare ajutor pentru a a face faţă situaţiilor stresante.

Modificările epigenetice ale genelor oferă explicaţii despre modul în care dieta, mişcarea, stresul şi expunerea la toxine şi infecţii pot modifica genele şi predispoziţia la anumite boli. Alegerile pe care le facem zi de zi şi un stil de viaţă sănătos au impact semnificativ asupra modului în care îmbătrânim.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.