VIDEO. Rechin de 50 de ani din specia Marele Alb, cel mai mare pește de pradă din lume, prins lângă coastele Canadei.

TRIMITE PRIETENILOR

Rechinii din specia Marele Alb sunt cei mai mari pești de pradă din lume. În ciuda reputației de prădători, World Wide Fund for Nature (WWF) spune că specia este vulnerabilă și numărul exemplarelor este într-o continuă scădere. Marele Alb este faimos și datorită dimensiunilor sale, exemplarele mature ajungând până la 6,4 metri în lungime.

Oamenii de știință ai organizației OCEARCH au capturat în largul coastei canadiene un rechin din specia Marele Alb în vârstă de 50 de ani, informează CNN. Cercetătorii i-au pus numele “Nukumi”.

Rechinul este o femelă care măsoară 5,5 metri în lungime și cântărește peste 1,6 tone, fiind denumită de echipa de cercetători “Regina Oceanului”.

Nukumi este cel mai mare exemplar prins în cadrul expediției OCEARCH, desfășurată lângă Nova Scotia, Canada. Organizația a postat pe Facebook și un clip video cu Nukumi așezată pe o platformă submersibilă.

OCEARCH a marcat deja sute de rechini, delfini, foci și alte animale, folosind datele obținute pentru a afla mai multe despre migrații, dar și noutăți despre viața rechinilor.

https://www.facebook.com/OCEARCH/videos/965072050628797


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.