VIDEO. Zelenski, mesaj dramatic de pe străzile Kievului: „Suntem cu toții aici”

TRIMITE PRIETENILOR

Alături de alți politicieni ucraineni, președintele Volodimir Zelenski a transmis, vineri seară, un mesaj emoționant de pe străzile Kievului.

În timp ce forțele armate ruse se luptă de zor cu cele ucrainene la periferia Kievului, președintele Volodimir Zelenski a ieșit pe străzile capitalei și a transmis un mesaj dramatic.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-ar fi spus liderilor UE că „s-ar putea să fie ultima dată când mă vedeți în viață” în timpul unei înregistrări video.

Zelenski a postat apoi o înregistrare video de la Kiev: „Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus președintele Ucrainei.

Premierul Bulgariei, despre Zelenski: „Este o chestiune de ore dacă poate supraviețui”

Liderii Uniunii Europene au rămas șocați în urma ultimei convorbiri video cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care li s-a adresat într-un mod asemănător unui ultim rămas bun, potrivit premierului bulgar Kiril Petkov.

Petkov a povestit conversația cu jurnaliștii cărora li s-a adresat în marja summitului extraordinar al UE de vineri (25 februarie).

A fost o conversație foarte emoționantă. Președintele Zelenskiy, care se afla într-un buncăr, a intrat și a spus: ‘Nu știu dacă vă voi mai vedea, pentru că mă aflu pe lista de ținte (a Rușilor)’”, a spus Petkov.

Petkov a continuat: „Te cutremuri pentru că acest om care cere ajutor și sprijin s-ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Acest lucru i-a cutremurat pe toți liderii, deoarece una este să vezi victimele la televizor ca statistici și alta este să privești în ochi pe cineva pentru care este o chestiune de ore dacă poate supraviețui”.

Premierul a mai spus că zilele până la căderea Ucrainei sunt numărate, notează Euractiv.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.