Vlad Voiculescu, fost ministru: „Toate institutiile sunt praf si pulbere, pline de pile, amante si incapabili”

TRIMITE PRIETENILOR

Vlad Voiculescu subliniaza, vineri, dupa ce Citu a dat afara toti secretarii de stat USRPLUS ca „toate institutiile – exceptiile le numeri pe degete – sunt praf si pulbere, pline de pile, amante si incapabili”.

„‘Aceste posturi raman libere pentru ca ele arata clar ca eu nu vreau sa rup aceasta coalitie.’ – Citu referindu-se la pozitiile de pe care tocmai a dat afara demnitari propusi de USR PLUS, buna parte dintre ei profesionisti fara nicio functie in partid, de multe ori chiar fara apartenenta politica.

Problema lui Citu este problema clasei politice vechi de decenii incoace: nu au in cap decat impartirea puterii. Nimic altceva.

Toate institutiile – exceptiile le numeri pe degete – sunt praf si pulbere, pline de pile, amante si incapabili. Demnitarii astia pe care i-a dat afara si consilierii lor (concediati automat odata cu demnitarul), alaturi de cativa oameni buni din institutii care vor si care pot pune umarul (poate 5%, poate 10%) compenseaza de cele mai multe ori tot ce altfel nu misca sau misca numai pe baza de interes personal in aceste institutii.

In plina pandemie, Citu si ai lui nu inteleg nici macar acum ca impartirea puterii si minciunile repetate papagaliceste la televizor (vezi ‘campania de vaccinare este un succes’) nu sunt decat baloane de sapun.

Pretul pentru jocurile lui Citu cu baloane de sapun il vor plati sute sau mii de romani cu viata lor iar Romania cu ani pierduti in reconstructia institutiilor de care are nevoie”, a scris Voiculescu pe Facebook. 

Premierul Florin Citu i-a indemnat, vineri, de la Iasi, pe parlamentarii USRPLUS sa se dezica de Dan Barna, care ar fi facut alianta cu AUR si ar fi sustinut actele de violenta din Parlament ale celor de la AUR. „Exista posturile coalitiei de guvernare in Guvern, este aceeasi structura a guvernului”, i-a momit Citu pe parlamentarii USRPLUS.

„Dupa 25 septembrie veti vedea un partid unit. Vom continua lupta noastra cu PSD. (…) Orice actiune care incearca sa opreasca campania de vaccinare trebuie sanctionata cu fermitate de institutiile statului. Ieri in Parlamentul Romaniei am vazut senatori si deputati fara masca. Le cer institutiile statului sa-i amendeze, nu se poate sa avem asa ceva in Parlament, le cer oamenilor sa respecte legislatia dar ei nu respecta legislatia.

Trebuie sa ne vaccinam, este singura solutie. Le cer institutiilor statului sa-si faca datoria, inclusiv cu acei parlamentari care nu poarta masca in Parlamentul Romaniei.

(…) Obiectivul meu este sa pastram guvernarea. Urmeaza PNRR care trebuie implementat. ‘Romania educata’ intra direct in actiune. Incepe anul scolar luni. Nu ne putem permite aceasta criza politica. Inca suntem in pandemie si nu ne putem permite sa avem o criza politica.

Exista posturile coalitiei de guvernare in Guvern, este aceeasi structura a guvernului. Dupa ce ai legitimat un partid cum este AUR, presedintele USR stand pasiv si uitandu-se cum un liderii unui partid fara masca bruscau un coleg de-al meu. Eu credeam ca stam la masa cu un partid pro-european, care nu sustine violenta. Din pacate cred ca m-am inselat.

Dar sunt oameni care sunt convins ca gandesc ca noi, pro-european. Acestia se simt dezamagiti. Actiunile din Parlamentul Romaniei ale celor de la AUR au fost sutinute de conducerea USR. Fac apel la cei care gandesc pro european sa se dezica de comportamentul liderilor din Parlament de ieri”, a indemnat Citu.

Citu a mai sustinut ca PNL nu face alianta cu PSD, desi PSD a sustinut toate initiativele taberei Citu de tergiversare a votarii motiunii de cenzura pana dupa Congresul PNL.

„PNL nu face guvernare cu PSD. USR are o alianta pe fata cu AUR si incearca sa obtina o alinata cu PSD pentru a da jos guvernul. I-am salvat de ridiol, le-am acceptat demisiile. Ce am vazut ieri in parlamentul Romaniei mi se pare inadmisibil. Le cer tuturor sa se dezica de actiunile conducerii lor de acum.

Nu vreau sa rup aceasta coalitie, dar trebuie sa termine alianta cu acest partid toxic care face rau Romaniei”, a mai spus Citu.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.