A murit Bogdan Stanoevici de coronavirus. El a refuzat sa poarte masca: „Sunt sanatos, nu port masca”

TRIMITE PRIETENILOR

Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru in guvernele PSD, a murit la Spitalul de boli cardiovasculare CC Iliescu. El a fost internat cu coronavirus la „Sf. Pantelimon” la inceputul lunii decembrie, anunta televiziunile de stiri. Stanoevici avea 62 de ani.

Stanoevici a fost confirmat in 16 decembrie, iar dupa doua zile era deja la Terapie Intensiva, in stare grava. El a fost transferat apoi la CC Iliescu. „Bogdan Stanoevici a fost supus recent unei interventii prin care i-au fost pusi plamanii in repaus total, timp de 7 pana la 15 zile. Tocmai de aceea, spuneau medicii, urmatoarele saptamani sunt critice. Pacientul a fost trecut pe oxigenare extracorporala”, anunta Institutul Inimii din Capitala la sfarsitul anului trecut.

Bogdan Stanoevici a fost director al Circului Globus (2007-2010), ministru pentru romanii de pretutindeni in Guvernul Victor Ponta, a candidat la alegerile prezidentiale din 2019, iar la alegerile parlamentare din acest an a candidat din partea PER in judetul Mures.

La inceputul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara ca nu poarta masca de protectie impotriva infectiei cu noul coronavirus pentru ca este „sanatos”.

„Pentru a evita speculatiile ulterioare si atacurile inutile, va spun eu acum – faptul ca nu port masca este in primul rand pentru ca sunt sanatos. Si aici il citez pe ministrul Sanatatii, care a spus ca masca o poarta oamenii bolnavi, oamenii sanatosi nu o poarta. Am facut in fiecare luna cate un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de alta parte, am purtat-o acolo unde eram obligat sa o fac, pentru ca eu sunt un respectuos al legii si mi-a iesit un herpes. Imi pare foarte rau ca va dau din casa, dar in momentul in care as pune masca s-ar produce o infectie si chiar nu am timp de infectii in acest moment”, a sustinut atunci Stanoevici.

Tot atunci, Bogdan Stanoevici a spus ca este convis de faptul ca virusul a fost creat intr-un laborator.

„Acest virus a fost creat in laborator. Nu mai exista niciun fel de dubiu asupra acestei situatii. Exista brevetul inregistrat si la Paris si la New York. Acest virus, fiind creat in laborator, deci nefiind creat in natura, este extrem de periculos, pentru ca suporta foarte multe mutatii. Ne aflam deja la cea de-a noua mutatie a acestui virus. In momentul in care un virus are mai multe tulpini, cum e cazul acestui COVID-19, e evident ca nu exista un vaccin care sa poata sa acopere toate aceste mutatii”, a afirmat Bogdan Stanoevici.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.