Anunt de ultima ora de la Guvern! Veste buna pentru milioane de romani. Cu cat vor creste garantat salariile in 2021

TRIMITE PRIETENILOR

Guvernul vrea sa creasca salariul minim brut pe tara garantat in plata pentru anul 2021 cu 70 de lei. Astfel, conform unui comunicat al Guvernului, salariul minim brut ar urma sa creasca de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar.

Potrivit Executivului, premierul Florin Citu si ministrul Muncii, Raluca Turcan, au avut luni consultari cu reprezentantii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social pe tema cresterii salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru anul 2021.

„La nivelul Guvernului vom decide cresterea salariul minim pe economie pentru anul viitor cu un procent care va tine cont de argumentele reprezentantilor sindicatelor, ai patronatelor, precum si de contextul economic si social. Ne dorim sa asiguram o viata mai buna pentru romani, avand insa grija sa pastram locurile de munca si sa protejam initiativa antreprenoriala”, a declarat premierul Florin Citu.

In cadrul discutiei, ministrul Muncii a prezentat trei scenarii referitoare la evolutia acestui indicator in 2021.

„Guvernul are in vedere cresterea salariului minim brut pe tara garantat in plata pentru anul 2021 cu un nivel care sa depaseasca rata inflatiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Acest nivel a fost stabilit in contextul in care reprezentantii sindicatelor au solicitat cresterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei/lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat inghetarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel putin pentru primele luni ale anului viitor, argumentand situatiile dificile cu care se confrunta anumite sectoare economice”, au transmis reprezentantii Guvernului.

Hotararea privind stabilirea salariului minim brut pe tara garantat in plata va fi adoptata in sedinta Guvernului din 30 decembrie 2020.

Totodata, premierul, ministrul Muncii si reprezentantii partenerilor sociali au agreat incheierea, in prima jumatate a anului viitor, a unui Acord prin care sa fie stabilit un mecanism de crestere a salariului minim brut pe economie pentru urmatorii patru ani.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.