Dacă mănânci alimente potrivite, le eviți pe cele contraindicate și aplici câteva obiceiuri simple și benefice poți “da jos” burtica.

Grăsimea acumulată în jurul taliei este mai periculoasă pentru sănătate decât depunerile din jurul șoldurilor sau în alte zone ale corpului, pentru că este asociată, conform studiilor, cu riscul de apariție a diabetului de tip 2, a bolilor de inimă, a atacului vascular cerebral, a bolii Alzheimer, a sindromului metabolic sau a osteoporozei. Structura genetică influențează semnificativ greutatea fiecăruia și zonele unde grăsimea tinde să se se depună, însă alegerile alimentare greșite pot înrăutăți situația.

CUM SUBȚIEM TALIA

Diminuarea numărului de calorii și executarea unor exerciții fizice regulate, aproximativ o jumătate de oră – o oră în cât mai multe zile din săptămână sunt, potrivit specialistilor, un foarte bun plan de atac contra excesului de grăsime din jurul taliei. Optați pentru un regim alimentar cu nutrienți care să ajute la obținerea siluetei dorite. Mâncați multe legume cu fibre, leguminoase, brânzeturi și lactate slabe, carne slabă, pește, ouă, cereale integrale semințe și fructe. Consumați orez brun și evitați-l pe cel alb. Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție a indicat că o dietă bogată în cereale nerafinate, dar și combinația de consum de ceai verde cu practicarea sportului a favorizat subțierea taliei.

ALIMENTE INTERZISE

Grăsimile trans, care provin din uleiurile hidrogenate măresc și acumulează stratul de grăsime pe abdomen, susțin cercetătorii de la Wake Forest University. Așadar, evitați produsele fast-food, prăjiturile cu aluat din făină, biscuții, margarina. La fel și sucurile îndulcite și porțiile mari de mâncare măresc stratul de grăsime din jurul taliei.

EVITAȚI BĂUTURILE ALCOOLICE

Caloriile din alcool sunt mai dăunătoare pentru creșterea centimetrilor din jurul abdomenului decât caloriile provenite din orice alt tip de produs de consum alimentar, deoarece organismul este ocupat să digere alcoolul, în loc să digere grăsimea. De asemenea, alcoolul dă senzație de foame.

UN PROGRAM BUN ELIMINĂ EXCESUL

Grăsimea abdomenului este una dintre cele mai “încăpățânate” depuneri de strat adipos din întregul organism, în special în cazul bărbaților. Strategia de eliminare este ca pentru orice scădere în greutate. Nu există alimente speciale sau exerciții anume care să acceseze doar grăsimea abdominală. Un program bun poate duce și la eliminarea acestui nedorit și neplăcut exces. Antrenamentul cardio este cea mai bună opțiune, dar poate fi combinat și cu exerciții de forță pentru tonifierea peretelui abdominal.

Exercițiile de tip “abdomene” nu te ajută să scapi de grăsime, ci te ajută să tonifiezi muschii abdominali. Pentru a scăpa de stratul de grăsime din jurul taliei trebuie să urmezi o dietă și să practici regulat exerciții aerobe, precum: mers pe bicicletă, alergare, înot, tenis).

TRIMITE PRIETENILOR