Atenție mare. Apa de la robinet poate conține plastic!

TRIMITE PRIETENILOR

Atenție mare! Apa de la robinet conține plastic! Fiți precauți…

Potrivit unui studiu recent, efectuat de oameni de știință de la Universitatea din Minnesota și Universitatea de Stat din New York, apa de la robinet conține microparticule din plastic, iar efectele acestora asupra sănătății noastre sunt cu adevărat devastatoare.

Cel mai mult plastic a fost descoperit în America de Nord

Potrivit oamenilor de știință, cea mai mare concentrație de plastic a fost descoperită în America de Nord, iar cea mai mică în țările din Europa.

Iată ce au declarat specialiștii:

“Aceste particule de plastic (prezente în apa de băut) se adaugă materialelor plastice potențial consumate din alte produse precum sarea de mare, berea sau fructele de mare”. Mostrele de apă potabilă au fost prelevate din țări printre care Uganda, India, Indonezia, Ecuador, dar și din America sau Europa.

Potrivit cercetătorilor, numărul de microparticule de plastic identificate într-un litru de apă a variat de la 0 la 57, cu o medie de peste 4 pe litr. Cum se estimează că o persoană bea zilnic între 2 și 3 litri de apă, înseamnă că un o ingerează zilnic între 3.000 și 4.000 de particule de plastic pe zi.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.