Avantajele oamenilor sarcastici

TRIMITE PRIETENILOR

De mic copil ni se spune să nu fim sarcastici cu cei din jur, însă specialiștii spun că acest lucru ne poate aduce multe avantaje în viață.

Iată despre ce este vorba.

Avantajele oamenilor sarcastici – Pot fi enervați cu greu

De ce e uneori bine să fii sarcastic? În primul rând pentru că vei gândi mult mai complex și poți fii mult mai empatic ca ceilalți. Iar la umor negru, cei sarcastici sunt cei mai buni.

Pe de altă parte, cei sarcastici sunt extrem de creativi, ceea ce e în avantajul lor. În plus, cercetătorii spun că cei sarcastici nu au niciodată creierul deteriorat și prind totul din zbor.

Dar asta nu e tot. Aceste persoane pot purta discuții foarte lungi, dar care nu sunt deloc plictisitoare și vorbesc direct și la subiect. Tot sarcasticii sunt cei care au uneori o gândire abstractă, despre care oamenii de știință spun că este cea mai înaltă formă de inteligență.

Potrivit doctorului Shaman-Tsoory, psiholog la Universitatea din Haifa, “daca intelegi nivelul mental si emotiile celorlaltor personane, ai abilitatea de a intelege sarcasmul”. Da, asta inseamna ca sarcasticii “vad prin tine”.

Nu în ultimul rând, cei care sunt sarcastici sunt mult mai stabili din punct de vedere emoțional și cu greu pot avea emoții negative.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.