Atenționare din partea OMS, venită acum! Doza a treia de vaccin anti-Covid trebuie amânată cu prioritate! Care este explicația specialiștilor

TRIMITE PRIETENILOR

Directorul OMS atenționează că dozele de vaccin anti-Covid-19 trebuie să ajungă cu prioritate la populația unde rata de imunizare este extrem de mică.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a susținut o conferință de presă în cadrul unei vizite la Budapesta, în care a vorbit despre cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19. Mai mult, directorul OMS a declarat că țările unde rata de imunizare este mică ar trebui să primească cu prioritate dozele de vaccin.

Astfel, șeful Organizației Mondiale a Sănătății a afirmat că, dacă ratele de imunizare rămân neschimbate la nivel global, serurile prevăzute ca doze suplimentare ar trebui donate țărilor unde populația nu s-a vaccinat nici măcar cu prima doză.

În ultima perioadă, în țările occidentale există discuții aprinse despre doza suplimentară a vaccinului anti-Covid-19, pentru persoanele care și-au administrat schema completă de imunizare.

Autoritățile din SUA au declarat că aprobă și chiar le recomandă cetățenilor să se vaccineze cu a treia doză.

Astfel, americanii pot primi serul la un interval de cel puțin 8 luni de la cea de-a doua doză, indiferent dacă imunizarea s-a făcut cu Pfizer sau Moderna. Mai mult, cadrele sanitare s-au arătat îngrijorate de scăderea imunității vaccinurilor, o dată cu trecerea timpului.

“ Datele disponibile arată clar că protecţia împotriva infectării cu SARS-CoV-2 începe să scadă pe măsura trecerii timpului după primele doze de vaccin .” au declarat reprezentanții medicali din SUA.

A treia doză existentă deja în anumite țări

Israel a demarat, de câteva săptămâni, programul pentru vaccinarea populației cu cea de-a treia doză. În schimb, Danemarca face ultimele pregătiri pentru supra-imunizarea persoanelor cu imunitatea scăzută. Iar oficialii francezi au în plan să înceapă vaccinarea la începutul următoarei luni.

Totuși, Elveția este cu un pas înainte, asta pentru că supra-vaccinarea este deja existentă în unele zone.

La nivel mondial s-au administrat 5 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, până în acest moment, conform datelor Universității Johns Hopkins.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.