Ce nu ai voie să faci dacă ai musafiri, este bine de știut…

Ești gazdă și aștepți invitații să vină din clipă în clipă? Dar oare ști ce trebuie să faci pentru ca aceștia să se simtă excelent? Iată câteva sfaturi care îți vor fi de mare ajutor.

Nu primi niciodată prietenii în dezordine

Un prim lucru pe care trebuie să-l faci atunci când trebuie să vină musafirii este să ai grijă să faci curățenie exemplară în casă, în special în baie și în bucătărie.

Mai mult, lasă holul liber pentru ca ei să aibă unde să își pună hainele. Musafirii nu trebuie să se descalțe, ține minte asta! Așa că nu le da papucii atunci când intră în casă. sigur, dacă afară este ploaie sau ninsoare, cumpără niște botoșei de unică folosință și dă-le acestora.

Dacă sunt invitați la masa de prânz, aceasta trebuie să înceapă între orele 12.00-14.00 și să dureze două ore. Dacă în schimb ai invitați la cină, aceasta începe la ora 20.00 și poate dura oricât. Pentru ca mâncarea să fie proaspătă, ar fi bine dacă ar fi terminată cu două, trei ore înainte de venirea lor.

Nu mânca tu prima, dacă ești gazdă și nu obliga musafirii să mănânce tot. Nu ține animale lângă masă și nu te uita tot timpul la ceas, pentru că vor avea impresia că abia aștepți să plece.

TRIMITE PRIETENILOR