Bătrână abandonată de familie pe câmp. Locuiește într-un cort, instalat în mărăciniș, la marginea unei localități

TRIMITE PRIETENILOR

O bătrână, de 76 de ani, din Prigoria, a fost abandonată e familie și își duce traiul într-un cort, instalat pe un câmp, în mărăciniș, la marginea localității Sâmbotin, scrie gorjonline.ro. Maria Mihalache a ajuns în zonă în urmă cu doi ani, când a venit la unul din frații săi care se stabilise, vremelnic acolo. Au stat împreună într-o casă părăsită, însă fratele său a plecat din comună, în cele din urmă. Nu a trecut mult timp, și femeia a fost scoasă afară de familia care o deținea casa în proprietate și așa a ajuns sub cerul liber.

A locuit o vreme într-un adăpost improvizat din niște pături agățate pe mărăcini. Într-una din zile, unui pescar care tranzitează lacul din zonă, i s-a făcut milă de bătrână și i-a dat un cort. Deși în timpul nopții temperaturile nu trec de 6 grade Celsius, femeia doarme în câmp, alături de câțiva câini și pisici, cel mai probabil abandonați ca și ea. Maria Mihalache nu a fost căsătorită nicidată însă are o fiică plecată în străinătate, despre care nu știe nimic de ani buni. Sătenii din zonă îi mai aduc mâncare și chiar lemne pentru foc. Deși cazul femeii este cunoscut, autoritățile locale nu au mișcat un deget pentru a-i veni în ajutor. Nici măcar în campania electorală.

Sursa: gorjonline.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.