Când vine iarna adevărată în România. Unde va ninge abundent și se vor înregistra temperaturi extreme

TRIMITE PRIETENILOR

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru iarna lui 2022. Când urmează să vină ninsorile și temperaturile drastice? Când vom face cunoștință cu sezonul rece?

Meteo ANM pentru iarnă 2021-2022

Au apărut primele detalii din prognoza pentru iarna 2021-2022. Sezonul rece va fi asemănător în toate Europa cu cel precedent. Gerul va veni serios din luna ianuarie în România. Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, țara noastră va avea parte de vreme rece cel mai probabil la începutul anului, în ianuarie – februarie.

Zonele predispuse la temperaturi foarte scăzute și ninsori puternice sunt: Maramureş, Moldova şi Transilvania. La nivelul Europei sunt așteptate perioade cu furtuni, vânt în vest și sud-vest și fenomene puternice ce vor avea loc cel mai probabil în sudul Franței, Spaniei sau Portugaliei.

De asemenea, meteorologii au anunțat că în următoarele patru săptămâni vor fi perioade cu temperaturi scăzute, mai cu seamă în prima parte din intervalul cuprins între 18 octombrie – 15 noiembrie. Ulterior, până la jumătatea lunii noiembrie temperaturile vor fi puțin mai mari decât cele normale, iar la jumătatea toamnei va ploua, dar destul de puțin.

Cum a înceaput acest sezon de toamnă?

Meteorologii au indicat o toamnă specială cu temperaturi mixte și în special cu grade ridicate în termometre în multe din săptămânile de după începerea sezonului. Directorul ANM a declarat că mânia precipitațiilor a fost în restrângere, iar după zile pline ploaia ne-a părăsit într-un sfârșit. Chiar prima zi de ploaie a adus averse puternice în unele zone din teritoriul României.

„Trebuie să consemnăm, în special în partea de vest, centru, nord, mai ales în regiunile intracarpatice, valori de temperaturi cu mult mai coborâte, inclusiv în depresiuni. Pe parcursul nopților, în următoarele nopți, temperaturile nu vor depăși 10 grade Celsius.

Dacă mâine aria precipitațiilor este în restrângere, chiar și din punct de vedere cantitativ, vom avea o pauză marți, dar miercuri, prima zi de toamnă aduce din nou valori de precipitații în vest, centru și nord, iar joi și weekendul va fi cu vreme mai frumoasă și precipitații mai puține. Cei care se vor afla în weekendul viitor la mare, așa cum am spus, vor fi valori agreabile, 26-26-27 de grade, mai multe ore cu soare.

La munte, valori mai coborâte pe parcursul nopților și reprize de ploaie, probabil pentru miercuri și joi. Pe crestele montane înalte, mai mari de 1700 de metri, vânt la rafală de peste 80-90 de km pe oră”, a mai declarat Elena Mateescu despre toamna aceasta.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.