Capsule SF pentru oamenii strazii. Iata ce se pe strazi in ajutorul persoanelor fara adapost – Video

TRIMITE PRIETENILOR

Capsule futuriste in care oamenii strazii de pot adaposti de ploaie si frig au fost instalate in orasul Ulm, din Germania.

Cabinele sunt construite din lemn si otel, in fiecare dintre acestea pot sa incapa doua persoane, informeaza The Independent. Capsulele sunt destinate oamenilor strazii, astfel incat acestia sa fie protejati de frig, vant, umiditate. Acestea au si aer conditionat.

Capsulele au fost amplasate in parcurile in care se aduna de obicei oamenii strazii peste noapte.

Capsulele nu au camere de luat vederi, pentru a proteja intimitatea, insa sunt dotate cu un senzor prin care asistentii sociali sunt avertizati ca sunt utilizate. Ei vor asigura curatenia si pot oferi informatii despre cum functioneaza.

Capsulele sunt dotate si cu panouri solare si sunt conectate radio, astfel incat ocupantii pot comunica intre ei fara a avea nevoie de telefoane mobile.

Daca aceste capsule vor fi utilizate cu succes de oameni strazii din Ulm, atunci proiectul s-ar putea extinde la nivelul intregii tari.

YouTube player

 


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.