LOCURI DIN ROMÂNIA BINECUVÂNTATE CU MIRACOLE

TRIMITE PRIETENILOR

Icoane făcătoare de minuni și biserici care adăpostesc miracole sunt multe în țara noastră, iar oamenii care au scăpat de necazuri pur mărturie pentru binecuvântarea de care au avut parte. S-au vindecat de boli grele, și-au ușurat sufletul și au găsit alinarea când nu mai aveau speranță.

Multe miracole și tămăduiri se petrec în Săptămâna Luminată și multe icoane și biserici din țară sunt binecuvântate cu harul vindecător de la Dumnezeu. Credincioșii cunosc aceste locuri și merg adesea să se închine, fie că este sărbătoare, fie că este o zi simplă din calendar. Dar ei știu că rugăciunile lor vor avea întotdeauna ascultare.

CRUCEA MINUNATĂ DE LA COSLOGENI

Schitul Crucii din Coslogeni, din jutețul Călărași, adăpostește una dintre cele mai vechi cruci din țara noastră, cu harul de a face minuni pentru credincioșii aflați în mare nevoie. Veche de peste 500 de ani, crucea de piatră, dălțuită de pildă în limba slavă, a fost se pare ridicată de un boier al locului în cinstea Sfintei Parascheva. Legenda spune că boierul dăduse poruncă să fie trimisă crucea la Fetești, dar carul cu boi în care era transportată s-a răsturnat la marginea satului Coslogeni. Deși a fost reparat imediat, cum a pus crucea în căruță, boii nu au mai vrut să tragă, iar oamenii locului s-au rugat de preoți și de boieri s-o lase în satul lor. De atunci, locurile au fost binecuvântate, grindina și fulgerele s-au abătut departe, iar oamenii care au venit să se închine s-au întremat. Un băiat orb și-a recăpătat vederea și mulți alți oameni din împrejurimi s-au vindecat de tot felul de beteșuguri. Dar puterea crucii coboară numai asupra celor care vin cu credință adevărată în suflet și asupra celor care, la rândul lor, fac o faptă bună și ajută pe cineva la nevoie.

CRUCILE CARE CRESC DIN PĂMÂNT DE LA DERVENT

Tot pe malul Dunării, dar pe partea opusă față de Coslogeni se află sfânta mănăstire de la Dervent, unde oamenii sunt martorii unui miracol continuu. Cruci de piatră vechi, de culoarea cărbunelui se înalță singure din pământ, de la un an la altul, de parcă ar urmări cadența psalmilor. Se știe că, pe aceste locuri, în timpul împăratului roman Dioclețian, au fost martirizați patru creștini care nu au vrut să își lepede credința în Dumnezeu. Este foarte posibil că cele patru cruci de la Dervent să fi fost ridicate în amintirea lor și acoperite de pământ în secolele lungi în care creștinii au fost prigoniți la sud de Dunăre. Dar crucile ies azi singure din pământ și cheamă oamenii la rugăciune. Una dintre cruci a fost lăsată anume în afara zidurilor bisericii, întru folosul țăranilor cu animale bolnave. Dar crucile din interiorul lăcașului de cult fac adevărate miracole, pentru că nu este om cu suflet bun să nu plece cu speranța în suflet de la Dervent. Cei care se roagă aici se vindecă negreșit și capătă mai multă încredere în ei. Sunt oameni în suferință care vin și dorm peste noapte lângă cruce, pentru că odihna și rugăciunea fac minuni pentru trupurile lor bolnave.

PEȘTERA MUIERII FACE MIRACOLE PENTRU FEMEI

Departe de a fi un loc sfințit, Peștera Muierii și-a căpătat faima de loc tămăduitor pentru femeile care au probleme grave de sănătate sau care nu pot avea copii. Încă din vremurile dacilor, aici se află statuia unui sfânt la care se închinau femeile. Au fost găsite podoabe, cercei și brățări, precum și numeroase vase de cult care atestă ritualurile care se practicau în interiorul peșterii. Femeile și fetele tinere care doreau să își găsească perechea aduceau ofrande și se închinau, petrecând mai multe zile la rând în interiorul peșterii. De-a lungul veacurilor, chiar dacă poporul s-a creștinat, obiceiul de a veni în peștera s-a păstrat și multe femei au avut parte de copii după ce au vizitat acest loc plin de mistere. Cele care își pun speranța în peștera tămăduitoare trebuie să adune picăturile de apă care se scurg pe stalagmitele care au fost botezate cu numele. Altarul și Domul mic sau pe Vălul Muierii.

SCHITUL DE LA COLȚUL CHILIILOR

Într-un colț de rai din munții Piatra Craiului, într-o peșteră adăpostită se află o bisericuță foarte veche, la poalele căreia curge apă cu parfum de mir. Biserica din peșteră este ocrotită de Sfântul Pantelimon, patronul munților și al animalelor. Altarul este simplu, iar tavanul peșterii foarte jos, astfel că nu au loc prea mulți credincioși să se roage aici. Dar lumea vine în număr mare, mai ales la hramul Sf. Pantelimon, pentru că în apropiere este un izvor cu apă tămăduitoare care a făcut minuni pentru mulți bolnavi care s-au închinat aici. Viața monahală din acest loc a fost întreruptă în perioada Imperiului Habsurgic, dar a fost reluată în ultimii 15 ani și credincioșii care urcă să se roage se pot opri și la schitul călugăresc de la poalele peșterii.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.