Căscatul, stranutul, sughițul, pielea de gaina…Acestea sunt mecanisme de apărare a corpului. Afla mai multe.

TRIMITE PRIETENILOR

Căscatul, stranutul, sughițul, pielea de gaina…Acestea sunt mecanisme de apărare a corpului.  Afla mai multe.

1.Cascatul

Stii de ce casti? Ei bine, cascatul are rolul de a „racori” creierul atunci cand acesta este supraincalzit si suprasolicitat, asemenea unui cooler care protejeaza procesorul unui computer.

2.Stranutul

Atunci cand stranuti este semn ca nasul este plin de factori alergenici, microbi, praf si alte particule iritante. Prin stranut arunci “gunoiul”.

3. Te intinzi

In mod instinctiv, atunci cand ne pregatim de o activitate fizica, ne intindem. Acest lucru pregateste muschii, restabileste fluxul sangvin si imbunatateste starea de bine.

4. Sughitul

Daca manancam repede, inghitim bucati nemestecate de alimente si “suparam” nervul pneumogastric. Acesta este conectat cu stomacul si diafragma si se genereaza astfel sughitul.

5. Tresariri mioclonice

Aceste tresariri apar imediat ce te asezi in pat ca sa dormi. Poti avea senzatia unui soc electric care iti cutremura corpul. Acest lucru se intampla deoarece creierul interpreteaza mesajele organismului (scaderea functiilor organelor, respiratie profunda, scaderea pulsului) drept “moarte” si incearca sa-l resusciteze.

6. Cutarea pielii

Cutele care apar pe piele atunci cand stai cu mainile in apa sunt foarte importante. Creierul primeste mesajul ca te afli intr-o zona umeda si atunci te “echipeaza” cu dispozitive antialunecare.

7. Pierderea memoriei

Pierderea memoriei se petrece de cele mai multe ori dupa un eveniment traumatizant. Creierul ia decizia de a sterge, pur si simplu, momente neplacute din amintiri.

8. Pielea de gaina

Pielea de gaina apare cand organismul reduce cantitatea de caldura care se pierde prin pori. Dupa ce iti apare pielea de gaina iti va fi mai usor sa te incalzesti in conditii climatice dificile.

9. Lacrimi

Lacrimile nu doar ca protejeaza mucoasele membranelor oculare atunci cand un obiect strain ajunge in ochi, ci folosesc si ca o bariera emotionala. Cercetatorii sunt de parere ca atunci cand organismul este sub stres, organismul creeaza o alta sursa foarte puternica de iritare, care sa distraga atentia persoanei respective de la durerea pe care o resimte.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.