Cum ne poate proteja berea de Parkinson și Alzheimer

TRIMITE PRIETENILOR

Există foarte multe studii care spun că, un consum moderat de vin ne poate ajuta să ducem o viață sănătoasă. Dar ce ne facem cu iubitorii de bere? Oare această băutură nu are nicio putere vindecătoare? Ei bine, se pare că studiile recente spun că ar trebui să consumăm bere, dn motive medicale.

Rezultatele studiilor…

Un studiu realizat de o echipă de cercetători, de la Universitatea Lanzhou a constatat că xanthohumol-ul, un tip de flavonoid (o clasă de metaboliți secundari ai plantelor, cu proprietăți antioxidante) prezent în hamei ar putea contribui la protejarea creierului împotriva debutului unor boli precum Parkinson, Alzheimer și demență senilă.

Potrivit lui Jianguo Fang, liderul echipei de cercetători, xanthohumol-ul, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, ajută la protejarea creierului împotriva stresului oxidativ, un dezechilibru care apare atunci când organismul metabolizează oxigen și este considerat unul din factorii care contribuie la dezvoltarea unor afecțiuni neurodegenerative.

“În medicina tradițională chineză, hameiul a fost folosit de secole pentru a trata o varietate de boli”, a explicat Fang. “Prezența unei concentrații mari de xanthohumol în bere ar putea fi legată de observarea epidemiologică a efectului benefic al consumului regulat al acestei băuturi”, a adăugat el.

În 2010, cercetătorii de la Centrul de Cercetare al Cancerului din Heidelberg, au publicat o cercetare care constată că xanthohumol-ul blochează acțiunea unei proteine, denumită PSA, care stimulează dezvoltarea cancerului de prostată.

De asemenea, în septembrie 2014, oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Oregon au descoperit că nivelul foarte ridicat de xanthohumol îmbunătățește funcțiile cognitive ale șoarecilor tineri. Cu toate acestea, au subliniat cercetătorii, un om ar trebui să bea întotdeauna bere cu moderație.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.