Case de milioane de euro în România din alocații și ajutoare ilegale încasate în Germania.

TRIMITE PRIETENILOR

Trei români din Bihor au pus la cale o înșelătorie în valoare de 1,5 milioane de euro în Germania. Bărbații fac parte dintr-o grupare care a falsificat acte pentru a obține ilegal alocații pentru copii și ajutoare pentru firmele aflate în dificultate. Doi dintre ei au fost arestați deja, iar al treilea tocmai a fost găsit în România.

Casele care aparțin familiei de români certați cu legea în Germania ies în evidență în satul Cheriu, din județul Bihor. Gardurile au blazoane cu lei poleiți, iar construcțiile se numără printre cele mai impunătoare din sat. Nimeni nu știe cum au făcut banii, mai ales că pe vremuri, spun oamenii, locatarii lor erau printre cei mai săraci din comunitate.”

„Nu știu de unde aveau atâția bani”

„Patru au, patru case. Toate sunt așa mari. Nu știu de unde aveau atâția bani, nu pot să vă spun”, se miră un localnic.

„Dețin vreo patru imobile, din actele ce rezultă de la noi. Sunt o familie de 7-8 persoane, probleme nu am avut cu ei, sunt cu plățile la zi. Îi cunosc mai puțin, că probabil nu stau prin comună, că-s plecați”, afirmă Ioan Gligor, primarul comunei Oșorhei.

„Autoritățile germane au emis pe numele acestuia două mandate europene de arestare, fiind bănuit pe teritoriul Germaniei de comiterea infracțiunilor de fals, uz de fals, înșelăciune și evaziune fiscală, prin încasarea ilegală a unor drepturi care nu i se cuveneau”, a declarat comisar-șef Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Primarul Ioan Gligor spune că anchetatorii au cerut autorizațiile de construcții și au verificat veniturile escrocilor.

Acesta susține că nu i se face cinste localității cu un asemenea caz, cu rezonanță peste hotare.

Fraudă de 1,5 milioane euro

Presa germană scrie că rețeaua a solicitat ilegal alocații pentru 102 copii, dar și peste 100 de ajutoare financiare pentru firmele cu probleme financiare, din cauza pandemiei de Covid. Actele erau însă false, iar frauda ajunge la 1,5 milioane euro.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.