Cele cinci adevaruri fundamentale despre limbajul trupului

TRIMITE PRIETENILOR

 

Nu uita de urmatoarele cinci adevaruri fundamentale, atunci cand te afli in societate si interpretezi semnele trupului. Acestea te vor ajuta sa interpretezi clar ceea ce vezi, sa judeci corect si sa te increzi in instincte.

  1. Limbajul trupului este o constanta

Comunicam tot timpul. Indiferent ce se intampla, postura, expresiile faciale, croiala hainelor pe care le purtam spun intotdeauna cate ceva. Chiar daca incerci sa comunici ca nu vrei sa comunici- tot comunici- in acest caz vei da impresia de indiferenta.

Nu poti scapa de acest lucru. Insuseste-ti principiile sale, intelege ca esti “citit” de fiecare data cand esti in public. Comunici chiar si cand dormi, indiferent daca esti pe spate sau in pozitie fetala.

  1. Limbajul trupui este intotdeauna determinat de context

Ccontextul- regulile sociale, implicatiile culturale, asteptarile grupului- joaca un rol urias cu privire la genul de limbaj al trupului care va functiona (pro sau contra ta) in fiecare situatie.

Toti stim acest lucru din instinct. Vei fi intotdeauna tu insuti indiferent cine esti.

  1. Limbajul trupului nu poate fi interpretat niciodata pe baza unui singur semnal

Uneori, lucrurile nu sunt mai mult decat ceea ce par a fi. Trebuie sa descifrezi mai multe semnale care sa sugereze acelasi gand sau emotie, inainte de a presupune ca un anumit semnal este adevarat.

  1. Limbajul trupului arata discrepantele dintre ceea ce o persoana spune si ceea ce crede

Pentru a “auzi” complet adevaratul mesaj al unei persoane, trebuie sa fii atent atat la semnalele verbale, cat si la cele non-verbale, sa-i urmaresti limbajul trupului si sa-i analizezi vibratia, inaltimea, tonul, volumul si ritmul cuvintelor. Cand o persoana spune adevarul, limbajul trupului sau este “congruent”- adica miscarile, expresiile faciale si tonul vocii sunt in concordanta cu ceea ce spune. Acesti oameni sun perceputi, de obicei, ca fiind de incredere, deoarece mesajele pe care le transmit sunt aceleasi, pe toate canalele.

Atunci cand intre ceea ce spune cineva si limbajul trupului sau exista discrepante, cand lucrurile nu se leaga intre ele, mesajul transmis devine “incongruent”. Incongruenta este una dintre cele mai puternice caracteristici ale limbajului trupului, deoarece semnalizeaza faptul ca nu trebuie sa ascultam doar mesajul verbal.

Mincinosii cu experienta sunt, de obicei, capabili sa isi mascheze incongruenta- dar numai pana la un anumit punct. Cei mai multi oameni, chiar daca reusesc sa isi controleze semnalele fetei, vor avea scapari ale adevaratelor ganduri prin intermediul altor zone ale trupului.

  1. Stapanirea perfecta a limbajului trupului iti va permite sa observi “micro-expresiile”, acele scurte strafulgerari sau gesturi care tradeaza sentimentele launtrice

Aceste scapari rapide sunt imposibil de controlat. Asa ca micro-expresiile sunt punctele in care se desfasoara adevarat comunicare, dar acestea se deruleaza atat de rapid, incat s-ar putea sa nu poata fi inregistrate la nivel constient.

 


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana