Christian Sabbagh, despre fiul său diagnosticat cu autism: „Uneori, prin inteligența lui ne depășește, alteori nu știm ce vrea să ne transmită”

TRIMITE PRIETENILOR

Christian Sabbagh a vorbit într-un interviu exclusiv pentru Avantaje despre băiețelul său, care a fost diagnosticat în urmă cu un an cu autism. Prezentatorul de la Kanal D recunoaște că Iulia, soția sa, îi este cel mare mare sprijin și este o mamă excelentă.

Cum sunt sărbătorile în familia ta? Ce nu lipsește de la masa de Crăciun?

De când am întâlnit-o pe Iulia, nu-mi lipsește nimic. Pentru ea este o pasiune să gătească, mă surprinde mereu cu rețete spaniole. Am constatat că ibericii mănâncă sănătos și echilibrat, ca de exemplu paella, una dintre preferatele mele. E un amestec de legume și cele mai alese tipuri de carne. Nu întâmplător spaniolii dețin secretul longevității.

Copiii din căsnicia anterioară vin în vizită de sărbători sau cum aveți programul stabilit?

Edi are 22 de ani, cu siguranță își va petrece Crăciunul alături de iubita lui. Yasmine are 14 ani, așa că își va petrece timpul cu prietenele ei, iar eu voi face Crăciunul la serviciu, și, probabil, seara, după jurnal, alături de mătușa mea de la Vălenii de Munte și copiii mei care încă mai cred în Moș Crăciun.

Cum vă descurcați cu fiul cel mic? S-au observat schimbări de când a început terapia?

E o luptă permanentă, în sensul că noi încercăm să-l înțelegem cât de mult putem. Uneori, prin inteligența lui ne depășește, alteori nu știm ce vrea să ne transmită. Mă întrebați dacă se văd progrese? În această lume, există și terapeuți care promit miracole, dar care îți cer să vinzi și casa în care stai, pentru un tratament miracol. Aveți mare grijă, și mă refer la alți părinți care sunt în situația noastră! Acești indivizi sunt doar escroci, pentru că escrocii se vor folosi mereu de suferința omului. Revenind la întrebare, noi am avut noroc, iar eu am fler ca să deosebesc escrocii de adevărații profesioniști.

Cât de implicat ești în creșterea copiilor?

Aici, trebuie să recunosc, Iulia poate primi toate meritele. Nu sunt mereu prezent, deși îmi dau toată silința. Sunt perioade în care eu sunt plecat, iar ea trebuie să facă totul, să fie și mama, și tată.

Ce așteptări ai de la anul ce urmează?

Așteptări? Să fie un An mai bun pentru noi toți, să văd oamenii zâmbind pe stradă, nu atât de triști. Să văd că putem aduce bucurie pe chipurile oamenilor.

Te-ai gândit să renunți vreodată la televiziune?

Din păcate nu știu să fac altceva și nici nu m-a interesat să mă reprofilez profesional. Voi rămâne în presă câtă vreme voi putea fi util oamenilor.

Sursa: Avantaje.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.